BYBELVERS OOR VINDHEID

0
16884

Ons gaan vandag met Bybelverse oor vriendelikheid te doen kry. Vriendelikheid is volgens die woordeboek die daad om bedagsaam, vrygewig of vriendelik teenoor 'n ander persoon te wees. Ons verstaan ​​dikwels goedhartigheid verkeerd deur mense te help. Om mense te help beteken nie dat u vriendelik is of dat u van mense hou nie, maar vriendelikheid sal u dwing om van mense te hou deur hul belangstelling voor u te stel.

Daar was nog altyd hierdie argument wanneer dit kom by 'n onderwerp soos hierdie dat wie goedhartigheid moet betoon en aan wie betoon ons vriendelikheid? Elke mens wat deur God geskep word, moet vriendelik wees en medelye hê met ander. Dit maak nie saak u godsdiens, ras, etniese groep of velkleur nie; MENSLIKHEID moet daarop gemik wees om goedhartigheid aan mekaar te betoon.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

God verstaan ​​dat die mens se aard gevul is met bitterheid, woede en boosheid, daarom het hy ons vermaan om vriendelik teenoor mekaar te wees in die boek Efesiërs 4: 31-32 Laat alle bitterheid en toorn en toorn en geskreeu en spreek van kwaad, moet van julle verwyder word, met alle boosheid; en wees vriendelik teenoor mekaar, teer en vergewe mekaar, net soos God julle ter wille van Christus vergewe het. God het ons gedwing om vriendelik met mekaar te wees.
Te oordeel hieraan, sal ons nie 'n fout maak as ons sê dat vriendelikheid 'n aanvulling van liefde is nie, want as jy iemand liefhet, sal jy vriendelik wees teenoor daardie persoon.

Die stereotipiese persepsie is dat mense vriendelik moet wees en liefde vir hul familielid moet toon, maar God wil hê dat ons vrygewig, vriendelik en bedagsaam teenoor almal moet wees en nie net net ons vriende nie. Slegs 'n bietjie meer hart van vriendelikheid sou die hele wêreld red van die huidige gemors waarin ons onsself gekry het.
Intussen kan ons nog regmaak, hierdie artikel bied ons die nodige Bybelverse wat ons moet verstaan ​​wat vriendelikheid is en hoe en aan wie God wil hê dat ons dit moet wys. Kom ons kyk nou na enkele Bybelverse oor vriendelikheid

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

Bybelvers

Genesis 20:13 En toe God my van die huis van my vader af laat dwaal, sê ek vir haar: Dit is u goedertierenheid wat u aan my moet bewys; op elke plek waarheen ons kom, sê vir my: Hy is my broer.

Genesis 21:23 sweer my dan nou hier by God dat u nie met my en my seun en die seun van my seun nie vals sal handel nie; maar volgens die goedhartigheid wat ek u aangedoen het, moet u aan my doen: en na die land waarin u as vreemdeling vertoef het.

Genesis 24:12 En hy antwoord: HERE, God van Abraham, my heer, stuur tog vandag vir my 'n goeie tyd en bewys guns aan my heer Abraham.

GEN 24:14 En die dogtertjie aan wie ek sal sê: Laat u kruik tog drink, dat ek kan drink; en sy sal sê: Drink, en ek sal u kamele ook drink; laat sy dit wees wat u vir u kneg Isak aangestel het; en daardeur sal ek weet dat u my heer guns bewys het.

Rigters 8:35 En hulle het geen guns bewys aan die huis van Jerubbaäl nie, naamlik Gideon, volgens al die goed wat hy aan Israel bewys het.

Rut 2:20 En Naómi sê vir haar skoondogter: Geseënd is hy deur die HERE wat sy goedertierenheid aan die lewendes en die dode nie oorgelaat het nie. En Naomi antwoord haar: Die man is naby ons, een van ons naasbestaandes.

1 SAM 15: 6 En Saul sê vir die Keniete: Gaan heen, trek af onder die Amalekiete, dat ek julle nie met hulle vernietig nie; want julle het guns bewys aan al die kinders van Israel toe hulle uit Egipte opgetrek het. Toe trek die Keniete onder die Amalekiete weg.

1 SAM 20:15 Maar u sal u goedertierenheid vir ewig nie uit my huis uitroei nie; nee, nie as die HERE elkeen van die vyande van Dawid van die aarde af uitgeroei het nie.

2 SAM 2: 6 En nou het die HERE u vriendelikheid en waarheid bewys; en ek sal ook hierdie guns aan u verlang omdat u hierdie ding gedoen het.

2 SAM 9: 3 Toe sê die koning: Is daar nog nie een van die huis van Saul om die goedertierenheid van God aan hom te bewys nie? En Siba sê vir die koning: Jonathan het nog 'n seun wat lam aan sy voete is.

1 KRON 19: 2 En Dawid het gesê: Ek wil guns bewys aan Hanun, die seun van Nahas, omdat sy vader my guns bewys het. En Dawid het boodskappers gestuur om hom te troos oor sy vader. En die dienaars van Dawid het in die land van die kinders van Ammon na Hanun gekom om hom te troos.

2 Kronieke 24:22 En die koning Joas het nie gedink aan die goedertierenheid wat sy vader Jojada hom aangedoen het nie, maar sy seun gedood. En toe hy sterf, sê hy: Die HERE kyk daarna en eis dit.

Psalms 25: 6 Dink, o HERE, aan u barmhartigheid en u goedertierenhede; want hulle was van ouds af.

Psalms 26: 3 Want u goedertierenheid is voor my oë, en ek wandel in u waarheid.

Psalms 31:21 Geloofd sy die HERE, want Hy het my sy wonderlike goedheid bewys in 'n sterk stad.

Psalms 42: 8 Tog sal die HERE bedags sy goedertierenheid beveel, en in die nag sal sy lied by my wees en my gebed tot die God van my lewe.

Psalms 107: 43 Wie wys is en hierdie dinge waarneem, sal ook die goedertierenheid van die HERE verstaan.

Psa 119: 149 Hoor my stem na u goedertierenheid; o HERE, maak my lewend volgens u oordeel.

Psalms 143: 8 Laat my soggens u goedertierenheid hoor; want ek vertrou in u; laat my weet hoe ek moet gaan; want ek verhef my siel na u.

Spreuke 31:26 Sy maak haar mond oop met wysheid; en in haar tong is die wet van vriendelikheid.

Jesaja 54: 8 In 'n klein toorn het ek my aangesig vir 'n oomblik weggesteek; maar met ewige goedertierenheid sal Ek my barmhartig wees, spreek die HERE, jou Verlosser.

Jes 54:10 Want die berge sal wyk en die heuwels verwyder word; maar my goedertierenheid sal nie van jou afwyk nie, en die verbond van my vrede sal nie verwyder word nie, spreek die HERE wat jou ontferm het.

Jeremia 9:24 Maar laat hom wat hierdeur roem, dat hy My verstaan ​​en ken, dat Ek die HERE is wat goedertierenheid, reg en geregtigheid doen op die aarde; want in hierdie dinge het ek behae, spreek die HERE.

Jer 31: 3 Die HERE het aan my verskyn uit die voortyd en gesê: Ek het jou lief met 'n ewige liefde; daarom het ek jou met goedertierenheid getrek.

Hosea 2:19 En Ek sal u verloof tot in ewigheid; ja, ek verloof u met my in geregtigheid en in reg en in goedertierenheid en in barmhartigheid.

Joël 2:13 En vererg u hart en nie u klere nie, en bekeer u tot die HERE u God; want hy is genadig en barmhartig, lankmoedig en groot van goedertierenheid en berou oor die kwaad.

HANDELINGE 28: 2 En die barbare mense het ons geen welwillendheid bewys nie, want hulle het 'n vuur aangesteek en elkeen vir ons ontvang, weens die reën en die koue.

2 Korintiërs 6: 6 deur reinheid, deur kennis, deur lankmoedigheid, deur vriendelikheid, deur die Heilige Gees, deur ongeveinsde liefde,

Efesiërs 2: 7 sodat hy in die eeue wat kom, die buitengewone rykdom van sy genade kan toon in sy goedertierenheid teenoor ons deur Christus Jesus.

Kolossense 3:12 Trek dan aan as die uitverkorenes van God, heilig en geliefd, ingewande van barmhartigheid, vriendelikheid, nederigheid van gees, sagmoedigheid, lankmoedigheid;

Titus 3: 4 Maar daarna het die vriendelikheid en liefde van God, ons Verlosser, teenoor die mens verskyn,

2 Petrus 1: 7 En tot godsaligheid broederlike vriendelikheid; en aan liefdadigheid met broederliefde.

Teken asseblief op ons YouTube-kanaal in om daaglikse kragtige gebedsvideo's te kyk

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelBYBELVERSE OOR BEKERING
Volgende artikelBYBELVERSE OOR NUWE BEGINNE
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n man van God wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk mag word nie; ons het die mag om in heerskappy te leef en te wandel deur gebede en die Woord. Vir meer inligting of berading, kan u my kontak by chinedumadmob@gmail.com of my op WhatsApp en Telegram by +2347032533703 kontak. Ek sal u ook graag wil uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik op hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.