7 redes waarom God ons wil bid

0
9921

Vandag leer ons onsself oor 7 redes waarom God wil hê dat ons moet bid. Gebed is die kommunikasiekanaal tussen die mens en God. As ons tot God bid, kan ons Hom ook hoor bid. Maar die meeste gelowiges val dikwels onder die lui gewoonte om te bid. Die meeste gelowiges vind dit baie moeilik om te bid terwyl ander nie die vermoë het om hulself in die plek van gebed te onderhou nie.

Die skrif sê in die boek 1 Thessalonicense 5:17 bid sonder ophou. God wil hê dat ons voortdurend moet bid sonder om flou te raak of moeg te wees. As ons die redes verstaan ​​waarom God wil hê dat ons moet bid, sal dit ons gebedslewe versterk en ons 'n beter gelowige maak.

Waarom God wil hê dat ons moet bid

Vir gemeenskap met Hom


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Die kern van ons bestaan ​​of skepping is dat ons gemeenskap met die Vader moet hê. God wil 'n volhoubare verhouding met die mens opbou, daarom het Hy die mens nie geskape na die beeld of gelykenis van 'n engel nie, maar self.

God vind 'n uitdrukking deur die mens, Hy sien Homself deur en daarom wil Hy hê dat ons altyd nader aan Hom moet kom. Onthou dat in die boek Genesis, toe God Adam geskep het, die teks opgeteken het dat God in die aand se koelte sal afkom om met Adam te gesels. Die gemeenskap is wat God so graag wil hê, en dit is een van die belangrikste redes waarom ons deur God geskep is.

God wil hê dat ons hom die hele tyd moet hoor

Die gees van God praat heeltyd. Dit verg egter ons as gelowiges bewustelik om in staat te wees om by die gees van God aan te pas. As ons in lyn is met God deur gebed, sal God deur die Heilige Gees deurentyd met ons kommunikeer.

Die Heilige gees is die trooster, die goddelike natuur in die hart van mense. Dit leer ons en lei ons oor die toekomstige dinge. Ons sal nie verlore gaan as ons net die hele tyd met God kommunikeer nie. God wil 'n geslag gelowiges hê waarmee Hy die hele tyd kan kommunikeer.

God wil ons 'n nasie van priesters maak

God wil ons 'n priester maak in die orde van Melgisedek. In die boek van Exodus 16: 6 En jy sal vir My 'n koninkryk van priesters en 'n heilige nasie wees. ' Hierdie is die woorde wat u tot die kinders van Israel moet spreek. ” Dit was toe God die kinders van Isreal uit gevangenskap wou bevry. God wil hê dat hulle 'n Koninkryk van priesters moet word. Mense wat hul lewens vir die dinge van God gewy het.

Net so was ons redding en verlossing uit die mag van sonde deur die bloed van Christus om ons soos Christus te laat word. Jesus Christus is 'n priester. Die hoogste priesterskap wat op aarde geheers het, was Christus Jesus. As ons gereeld tot God bid, is ons geneig om selfs in ons gebede voorbidding vir ander mense te doen. Ons word 'n nasie van priesters.

Die Engele van die Here te beweeg

As ons konsekwent bid, pla dit God om die engele te beweeg om na ons situasie te kyk. Onthou in die boek Daniël toe die profeet Daniël tot 'n spesifieke saak tot God gebid het. God het 'n engel gestuur om Daniël te antwoord op sy gebede. Die prins van Persië het egter die engel ingedruk en Daniël het nie sy antwoorde gekry nie.

Daniel 10: 13 Maar die vors van die koninkryk van Persië het my een-en-twintig dae weerstaan; en daar kom Migael, een van die owerste vorste, om my te help, want ek is daar alleen agtergelaat met die konings van Persië. Daniël het nie opgehou om te bid voordat God 'n ander engel gestuur het om die een wat Daniël gedra het, te beantwoord nie. As ons konsekwent bid, word God aangeraak om die engele te beweeg om in ons guns te werk.

Gebed dien as ons skild en gewig in dae van probleme

Nog 'n rede waarom God wil hê dat ons konsekwent moet bid, is omdat God verstaan ​​dat ons geneig is om goed te bid as ons in die moeilikheid is. Die jare van gebed wat ons op die grond van ons lewe natgemaak het, sal egter in die dae van benoudheid vir ons begin spreek.

Gebede word 'n skild en gordel wat ons in die moeilike dae beskerm. Soms kan ons nie eens verstaan ​​hoe ons gered is uit die moeilikheid wat die lewens van ander mense geëis het nie. Dit is die jare van gebed wat ons in die verlede belê het, wat in ons huidige lewe werk.

God wil sy verbond oor ons onthou

U sal verbaas wees dat dit beteken dat God sy verbond oor 'n mens soms vergeet? Wel, God vergeet nie sy verbond oor die lewe van 'n mens nie. God wil egter meestal hê dat 'n man tot Hom moet roep om hulp.

So was die geval met die Isrealiete. Jare lank slinger hulle van giftige slawerny en dit lyk asof hulp nie vir hulle sal kom nie. Terwyl God 'n verbond met hulle vaders, Abraham, Isak en Jakob, gehad het. Ongelukkig, ondanks daardie verbond, het die kinders van Isreal in slawerny in 'n vreemde land gely.

Tot op die dag dat hulle tot God geroep het om hulp. Exodus 6: 5 En ek het ook gehoor die gekerm van die kinders van Israel wat die Egiptenaars in slawerny hou, en ek het my verbond onthou. Wanneer ons tot God in gebede kreun, onthou God sy verbond oor ons en vervul ons die verbond.

God wil hê dat ons die aarde moet onderwerp

Genesis 1:26 Toe sê God: Laat ons die mens na ons beeld maak na ons gelykenis; laat hulle heers oor die visse van die see, oor die voëls van die hemel en oor die vee, oor die hele aarde en oor al die kruipende diere wat op die aarde kruip. ” Die bedoeling van God vir die mens is dat hy oor die aarde heers.

Die mens het egter sy plek verloor nadat die sonde ingesluip het. Die mens kan die aarde nie onderwerp as hy gebedloos is nie. Versoekings van die vyand sal hom weer laat val. Maar wanneer hy vurig bid, help God hom om die versoekings van die vyand te oorkom.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.