Gebedspunte teen huweliksvernietigers

1
1619

Vandag gaan ons oor gebedspunte teen huweliksvernietigers. Die instelling van die huwelik is een wat deur God die Vader ingestel is, as 'n geselskap. Ons sien die eerste huwelik in die bybel, die van Adam en Eva in Gen 2:24. Ons hemelse vader het die huwelik geskep vir alles goed en nie vir vernietiging nie. As daar iets in stryd is, kom dit nie van God nie.

Die instelling van huwelik is ook deur God geskep sodat dit ons verhouding met hom kan weerspieël en illustreer. Ons sien in Efesiërs hoe God die man ontwerp het om die vrou lief te hê as 'n illustrasie van hoe Christus die kerk van harte, onbaatsugtig en opofferend liefhet. Ef. 5:25 sê: 'Mans, julle moet jul vrouens liefhê, net soos Christus ook die gemeente liefgehad en homself daaraan gegee het;'

Die boek Efesiërs wys ons ook hoe die vrouens in die huwelik moet reageer in terme van onderwerping. Ef. 5: 21-33, “Onderwerp julle mekaar in die vrees van God. 22 Vroue, wees onderdanig aan julle mans soos aan die Here. 23 Want die man is die hoof van die vrou, net soos Christus die hoof van die gemeente is; en hy is die redder van die liggaam. 24 Daarom, soos die gemeente aan Christus onderdanig is, moet die vrouens in alle opsigte aan hulle eie mans wees. 25 Mans, julle moet jul vrouens liefhê, net soos Christus ook die gemeente liefgehad het en homself daarvoor gegee het; 26 sodat hy dit kan heilig en reinig deur die water te was deur die woord, 27 sodat hy dit vir homself kan aanbied as 'n glorieryke gemeente, sonder vlek of rimpel of iets dergeliks; maar dat dit heilig en sonder gebrek moet wees. 28 So moet mans ook hulle vrouens liefhê soos hulle eie liggaam. Wie sy vrou liefhet, het homself lief. 29 Want niemand het nog ooit sy eie vlees gehaat nie; maar hy voed en koester dit soos die Here die gemeente: 30 Want ons is lede van sy liggaam, van sy vlees en van sy gebeente. 31 Daarom sal 'n man sy vader en moeder verlaat en sy vrou verbind, en hulle twee sal een vlees wees. 32 Dit is 'n groot raaisel, maar ek spreek aangaande Christus en die gemeente. 33 Laat elkeen van julle tog sy vrou so liefhê soos homself; en die vrou sien dat sy haar man eerbiedig. ”

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Uit hierdie verse sien ons die tema van liefde, onderdanigheid, eerbied, respek, opoffering, onselfsugtigheid en leierskap. Niks hiervan is vir vernietiging geskep nie. Ons moet egter ook besef dat die duiwel gaan vernietig. Johannes 10:10 sê: 'Die dief kom nie, maar om te steel en dood te maak en te vernietig. Ek het gekom om die lewe te hê en dit oorvloediger te hê.'

Die duiwel soek dus na maniere om die gemoed van mans en vroue in die huwelik te beïnvloed om hul fokus van die wil van God in die huwelik te verskuif. Daarom moet die Christen nie ontspanne wees nie; ons moet wakker word om te bid teen die vernietiging van ons huwelike. Daar is 'n gesegde dat alles wat nog nie goed is nie, gebed nodig het, alles wat goed is, moet ook gebed word. Daar is geen asemhalingsruimte vir die duiwel in ons huise as ons beheer neem nie. Dit is die rede waarom ons teen huweliksvernietigers sal bid.

Hulle kom op verskillende maniere, hard en subtiel, dit kan in die vorm van vriende en verenigings wees, en dit kan op maniere wees waarop ons self, bewustelik of onbewustelik, beïnvloed het. Hoe hulle ook al wil kom, ons sal hulle almal in gebede neem, die vrede van God sal in ons huise manifesteer en die wil van God vir die huwelik sal ons getuienis word in die naam van Jesus Christus.

GEBEDSPUNTE

 

 • Psa. 75: 1 “Aan U, o God, loof ons, aan U loof ons, want u Naam is naby u wonders!” Vader in die naam van Jesus, ons loof u vir u trou en vriendelikheid oor ons daagliks in die naam van Jesus. Vader in die naam van Jesus Christus, ons is dankbaar vir u seëninge op ons huwelike, ons erken u as die doener van al die goeie dinge in ons lewens, alleen al die eer in die naam van Jesus Christus.
 • Psa. 106: 1 “Loof die HERE! Loof die HERE! want hy is goed, want sy goedertierenheid is tot in ewigheid. ” Vader in die naam van Jesus, dankie vir u magtige hand van krag, dankie vir u vrede en hulp wat ons so ver gebring het in elke gesin en huwelik in die naam van Jesus Christus.
 • Hemelse Vader, ek gee my huwelik in u hande, neem absolute beheer in die naam van Jesus Christus.
 • Elke mag van die hel teen die sukses van my huwelik, kanselleer ek hulle deur die krag van die Heilige Gees in die naam van Jesus Christus.
 • Elke slegte agent wat teen die vrede in my huwelik beplan, verklaar ek dat hulle werke nietig is in die naam van Jesus Christus.
 • O Here my Vader, maak elke storm in my huis stil in die naam van Jesus Christus. Laat u vrede in die huis van Jesus Christus heers; laat die Hemelvrede elke storm in my huis kalmeer in die magtige naam van Jesus Christus.
 • Elke gees van wellus wat die duiwel wil beplan teen my huwelikshuis in my man / vrou; hulle word vernietig in die naam van Jesus Christus.
 • Wat ook al die slegte raad teen die eenheid in my huweliksinstansie is, laat u hand sulke raad in die naam van Jesus Christus kanselleer.
 • Ek kom teen elke goddelose vereniging rondom my huweliksmaat, teen die vrede en eenheid van my huis; laat verwarring en skeiding hulle deel wees in die naam van Jesus Christus. Vader in die naam van Jesus, ek kom teen elke sataniese houvas op die sukses van my huwelikshuis; hulle word vernietig deur die mag van die Almagtige in die naam van Jesus Christus.
 • O Here my Vader, laat u magtige hand my huis onderhou teen elke bose aanranding van die duiwel in die naam van Jesus Christus. Hemelse Vader, ek roep u naam aan in die naam van Jesus Christus, bou 'n rand van vuur rondom my huis en maak dit te warm vir die duiwel om in die magtige naam van Jesus Christus te hanteer. Laat u liefde deur u opstandingskrag opnuut in die huis van Jesus Christus aangewakker word.
 • Vader in die naam van Jesus Christus, elke sataniese beheer teen my huweliksvrede en vreugde, word vernietig in die naam van Jesus Christus. Ek kom teë teen elke mag wat teen die onstabiliteit in my huwelikshuis werk; Ek maak hul mag nutteloos en vernietig in die naam van Jesus Christus.
 • Vader, in die naam van Jesus, Here, sê ek, alles wat nie in u Jesus gevind word wat in my huis manifesteer nie, dit word vernietig in die naam van Jesus Christus.
 • Elke Gees van gebrokenheid in my huis word vernietig in die naam van Jesus Christus. Here, ek dank U, ek loof U in die Naam van Jesus Christus, geseënd is u Naam in die Naam van Jesus.

 


1 KOMMENTAAR

 1. Gracias porque mis seres amados y yo hoy día la estamos pasando muy mal a causa de hechiceros que habitan el territorio donde vivo. Gracias a Dios ya ustedes por ser de gran ayuda a los hijos de Dios.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.