Gebedspunte vir die vervolgdes vir die evangelie

0
10362

Efesiërs 6:18 Bid altyd met alle gebed en smekinge in die Gees, en wees waaksaam hiertoe met alle volharding en smeking vir al die heiliges -

Vandag gaan ons oor gebedspunte vir diegene wat vervolg word vir die evangelie. Ons het verhale gehoor van apostels en profete wat verkeerd behandel is weens die evangelie van Christus. Daar is vervolgers wat die duiwel opdrag gegee het om verskriklik met mense om te gaan wat die lig van die evangelie dra. Die duiwel gebruik hierdie skema om die omvang van die evangelie te beperk. Onthou in die boek Matteus 28:19 Gaan dan heen, maak dissipels van al die nasies en doop hulle in die Naam van die Vader en die Seun en die Heilige Gees. en leer hulle om alles te onderhou wat ek u beveel het; en kyk, ek is altyd by jou, selfs tot aan die einde van die eeu. ”

Dit was die gebod van Christus dat ons na die wêreld moet gaan en dissipelskap moet maak van die nasies. Intussen verstaan ​​die duiwel dat, as hierdie sending bereik word, baie siele gered sal word van die pyniging van sonde en hel. Dit verklaar waarom die duiwel alles sal doen om hierdie missie teë te werk. Laat ons die verhaal van apostel Paulus onthou. Voordat Paulus 'n apostel van die Here geword het, was hy 'n groot vervolger van die gelowiges. Paulus en sy manne het die mense van Christus baie gekwel om die evangelie van Christus regoor die stad te lewer.

Net so in ons huidige wêreld is baie mense doodgemaak, soveel mense het hul besittings en baie ander dinge aan vervolgers verloor. Daar is plekke in die wêreld dat die wolk van die duisternis so sterk is dat diegene wat die lig van die evangelie gebring het, nie kan gedy anders kan hulle doodgemaak word nie. In plaas daarvan om ons hande te vou en die mond tot mond alleen te gebruik om vervolging te veroordeel, is dit nodig dat ons ook 'n altaar van gebed oprig vir mans en vroue wat weens die evangelie 'n slegte lot gely het. Toe apostel Petrus in die gevangenis gewerp is, het die kerk nie net hul arms in stilte gevou nie, maar hy het vurig vir hom gebid en God se toorn wonders deur hul gebede.

In die boek Handelinge van apostels is opgeteken hoe koning Herodes beveel het dat mense wat aan die kerk behoort, in hegtenis geneem moet word. Peter is aangekeer en agter tralies gegooi. Swaar gewapende wagte is aangebring om die gevangenis te beveilig. Die plan van die koning was om na die Pasga 'n openbare verhoor te gee. Iets het egter voor die pasga gebeur. Handelinge 12: 5 Petrus is dan in die gevangenis gehou, maar die gemeente het ernstig tot God gebid vir hom. Die nag voordat Herodes hom tereg sou stel, het Petrus tussen twee soldate geslaap, met twee kettings gebind, en wagters by die ingang gestaan. Skielik verskyn 'n engel van die Here en daar skyn 'n lig in die sel. Hy slaan Petrus aan die sy en maak hom wakker. 'Vinnig, staan ​​op!' sê hy, en die kettings val van Petrus se polse af. Toe sê die engel vir hom: Trek jou klere en skoene aan. En Petrus het dit gedoen. "Draai jou mantel om jou en volg my," het die engel vir hom gesê. Petrus het hom uit die gevangenis gevolg, maar hy het geen idee gehad wat die engel gedoen het nie; hy het gedink hy sien 'n visioen. Hulle het by die eerste en tweede wagte verbygegaan en by die ysterhek gekom wat na die stad lei. Dit het vanself vir hulle oopgegaan, en hulle het dit deurgemaak. Toe hulle die lengte van een straat geloop het, het die engel hom skielik verlaat

As ons vurig bid, sal God opstaan ​​en sy volk red. As u voel dat dit nodig is om vir diegene wat vervolg word vir die evangelie te bid, gebruik die onderstaande gebedspunte.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Gebedspunte:

 


  • Here Jesus, ek dank u vir die wonderlike geskenk van verlossing wat U aan ons gebring het deur u bloed aan die kruis van Golgota te vergiet. Ons bedank u vir die groot opdrag om die woord van God te evangeliseer in die bitterworteldal van ongereddes. Ek maak U groot, Here Jesus.
  • Vader Here, ons bid vir al die gelowiges wat vervolg word weens die evangelie. Ons vra dat u deur u genade hulle sal help om vrede te vind, selfs al is dit moeilik. Here, selfs in hul swakheid, vra ons dat U hulle die krag sal verleen om nooit in die naam van Jesus te verloën of terug te val nie.
  • Vader Here, ons bid dat U hulle die regte woorde sal gee. Ons vra dat u hul harte met moed sal vul, ons vra dat u hul gedagtes met dapperheid sal vul. Die genade vir hulle om te bly staan, selfs tydens die felste stryd, ons vra dat u dit in Jesus aan hulle sal gee.
  • Vader Here, ons bid dat U die harte en gedagtes van hul vervolgers sal aanraak. Net soos u apostel Paulus 'n geweldige ontmoeting met u maak op pad na Damaskus, bid ons dat u die vervolgers 'n groot ontmoeting in Jesus se naam sal laat kry. Ons bid vir 'n ontmoeting wat hul lewens ten goede sal verander, en vra dat u dit in Jesus-naam laat gebeur.
  • Here Jesus, ons vra dat u die gelowiges versterk met die krag en genade om nie op hulself te vertrou nie. Ons vra dat u die genade skenk om slegs op u te vertrou. Laat hulle 'n groter krag vind uit die dood en herlewing van Christus. Laat die krag van die heilige gees hulle skild en gewig in Jesus se naam word.
  • Here Jesus, ons vra dat u teenwoordiges nie diegene wat bitterlik vervolg word, sal verlaat nie. Ons bid dat u daar sal wees wanneer hulle hoop nodig het, en wanneer hulle krag nodig het om aan te gaan, sal u hulle een gee. Ons bid Here Jesus dat u gees nie in Jesus se naam van hulle sal wyk nie.
  • Here Jesus, die Skrif sê dat die oë van die Here altyd op regverdig is. Here Jesus, ons bid dat die hande van God altyd op hulle sal wees, waarheen hulle ook al gaan. Ons vra dat u, soos u wondere verrig in die lewe van Petrus via die gebed van die kerk, dat diegene wat vervolg word vir die evangelie, medelye sal vind in Jesus se naam.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.