10 Bybelvers ter genade en vergifnis

0
15649

Vandag het ons te doen met 10 Bybelvers vir genade en vergifnis. Die skrif sê in Romeine 9:15 Want hy sê vir Moses: Ek sal dit hê genade oor wie ek My ontferm, en Ek sal My ontferm oor wie Ek My sal ontferm. Dit toon dat nie almal God se barmhartigheid sal deel nie. God sal Hom net ontferm oor wie Hy Hom sal ontferm en ontferm oor diegene waarop Hy dit sal hê.

Ons as gelowiges het egter 'n groter kans om die genade van God die Almagtige te geniet. Dit is omdat ons verlos is deur die kosbare bloed van Christus Jesus. Vergifnis is die daad van vergifnis vir 'n oortreding wat 'n mate van straf waarborg. Vergifnis is van God. Christus het ons geleer om mekaar altyd te vergewe aangesien ons vader in die hemel ons al ons sonde vergewe het. Genade gaan vergifnis vooraf. As barmhartigheid aanwesig is, sal dit moeilik wees om vergifnis te doen. Geen wonder dat die skrif in sê Spreuke 28:13 Wie sy sondes bedek, sal nie voorspoedig wees nie; maar elkeen wat dit bely en verlaat, sal barmhartig wees. Barmhartigheid beteken soms vergifnis.

Wanneer God Hom oor 'n individu of nasie ontferm, vergewe Hy hulle tekortkominge. As ons barmhartigheid vind in die oë van mense wat ons veronreg het, sal hulle ons ook vergewe. As u om genade en vergifnis bid, is dit belangrik om die skrif as verwysingspunt vir u gebed te gebruik. Daar is verskeie gevalle in die Skrif belowe dat hy barmhartig sal wees en medelye met ons sal betoon. Christus is in die meeste van sy wonderdade ontroer deur medelye. Ons het tien Bybelverse ter wille van barmhartigheid en vergifnis uitgelig.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Bybelverse ter genade

 • Miga 7: 18-19 Wie is 'n God soos U wat die ongeregtigheid vergewe en die oortreding van die oorblyfsel van sy erfdeel oordra? Hy behou nie sy toorn vir ewig nie, want Hy verlustig hom in barmhartigheid. Hy sal weer oor ons ontferm en ons ongeregtighede onderwerp. U sal al ons sondes in die dieptes van die see werp.
 • Efesiërs 2: 4-5 Maar God wat ryk is aan barmhartigheid weens sy groot liefde waarmee Hy ons liefgehad het, selfs toe ons in die oortredinge dood was, het ons saam met Christus lewend gemaak (uit genade is u gered)
 • Hebreërs 2: 17-18 Daarom moes Hy in alle opsigte soos sy broers gemaak word, sodat Hy 'n barmhartige en getroue hoëpriester kon wees in dinge wat God toekom, om versoening te doen vir die sondes van die volk. Want deurdat Hy self gely het deur versoeking, kan Hy diegene wat versoek word, help.
 • Hebreërs 4: 14-16 Aangesien ons dan 'n groot hoëpriester het wat deur die hemele is, Jesus die Seun van God, laat ons ons belydenis vashou. Want ons het nie 'n hoëpriester wat nie met ons swakhede kan simpatiseer nie, maar in alle opsigte versoek is soos ons, maar sonder sonde. Laat ons dan met vrymoedigheid na die troon van die genade gaan, sodat ons barmhartigheid kan verkry en genade kan vind om te help in die tyd van nood.
 • 2 Korintiërs 1: 3-4 Geseënd is die God en Vader van onse Here Jesus Christus, die Vader van barmhartigheid en God van alle vertroosting, wat ons vertroos in al ons verdrukking, sodat ons diegene kan vertroos wat in enige benoudheid is , met die troos waarmee ons self deur God getroos word.
 • Deuteronomium 7: 9 Weet dan dat die Here u God, Hy is die getroue God wat duisend geslagte die verbond en die barmhartigheid onderhou met die wat Hom liefhet en sy gebooie bewaar.
 • Spreuke 3: 3-4 Laat barmhartigheid en waarheid u nie verlaat nie; bind dit om jou nek, skryf dit op die tafel van jou hart, en vind so guns en hoë aansien in die oë van God en die mens.
 • Matteus 25: 35-40,45 Want Ek was honger, en U het My voedsel gegee; Ek was dors, en U het My laat drink; Ek was 'n vreemdeling en jy het My ingeneem; Ek was naak en jy het My aangetrek; Ek was siek en jy het My besoek; Ek was in die tronk en jy het na My toe gekom. ' Dan sal die regverdiges Hom antwoord en sê: Here, wanneer het ons U honger gesien en U gevoed of dors en gedrink? Wanneer het ons U 'n vreemdeling gesien en U ingeneem, of naak en geklee? Of wanneer het ons U siek of in die gevangenis gesien en na U gekom? ' En die Koning sal antwoord en vir hulle sê: Voorwaar Ek sê vir julle, vir sover julle dit gedoen het aan een van die geringstes van hierdie broers van My, het julle dit aan My gedoen. ... Voorwaar Ek sê vir u, vir sover u dit nie aan een van die geringstes gedoen het nie, het u dit nie aan My gedoen nie.
 • Psalm 25:10 Al die weë van die Here is barmhartigheid en waarheid, vir die wat sy verbond en sy getuienisse hou. ”
 • Psalm 86:15 Maar U, o Here, is 'n God vol medelye en genadig, lankmoedig en oorvloedig in barmhartigheid en waarheid.

Bybelse verse om vergifnis

 • Psalm 51: 1–2 Wees my genadig, o God, na u goedertierenheid; delg my oortredinge uit volgens u oorvloedige barmhartigheid. Was my deeglik van my ongeregtigheid en reinig my van my sonde
 • Numeri 14:18 Die HERE is lankmoedig en oorvloedig in goedertierenheid, en vergewe ongeregtigheid en oortreding;
 • Psalm 103: 10–12 Hy handel nie met ons volgens ons sondes en vergeld ons nie volgens ons ongeregtighede nie. Want so hoog soos die hemel bo die aarde is, so groot is sy liefde vir die wat Hom vrees; so ver as die ooste van die weste is, so ver verwyder hy ons oortredinge van ons.
 • Jesaja 1:18 Kom nou, laat ons die saak afhandel, spreek die Here. Alhoewel u sondes soos skarlakenrooi is, sal dit wit wees soos sneeu; al is hulle rooi soos bloedrooi, sal dit soos wol wees.
 • Efesiërs 1: 7 In Hom het ons die verlossing deur sy bloed, die vergewing van sondes, in ooreenstemming met die rykdom van God se genade.
 • Matteus 26:28 Dit is my bloed van die verbond wat vir baie uitgestort word om vergewing van sondes.
 • Numeri 15:28 En die priester moet versoening doen voor die aangesig van die HERE vir die persoon wat 'n fout maak, as hy onbedoeld sondig, om vir hom versoening te doen, en hy sal hom vergewe word.
 • 1 Joh 1: 9 As hy bedags sewe keer teen u sondig en sewe keer na u draai en sê: Bekeer u, moet u hom vergewe. '
 • Lukas 17: 4 As ons bely ons sondes, hy is getrou en regverdig om ons sondes te vergewe en ons van alle ongeregtigheid te reinig.
 • 2 Korintiërs 2: 5-8, 10 Nou As iemand pyn gehad het, dan het hy dit nie aan my veroorsaak nie, maar in 'n sekere mate - om dit nie te ernstig te stel nie - vir julle almal. Vir so iemand is hierdie straf van die meerderheid genoeg, dus moet u liewer draai om hom te vergewe en te vertroos, anders kan hy oorweldig word deur oormatige hartseer. Daarom smeek ek u om u liefde vir hom te bevestig. Elkeen vir wie u vergewe, vergewe ek ook.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelGebedspunte teen bedieningsfoute
Volgende artikel5 tekens om te weet dat u goddelike roeping het
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.