Hoe om finansiële krisisse as Christene te oorkom

0
701

Vandag sal ons te doen kry met die oplossing van die finansiële krisis as gelowiges. 'N Finansiële krisis is die gebrek aan geld in 'n gesin of die hande van 'n individu. Dit is feitlik 'n toestand van gebrek. Daar is skaars 'n persoon wat nog nie voorheen in hierdie posisie was nie. Die tyd wat elkeen in hierdie situasie spandeer, is egter alles wat die verskil maak. A finansiële krisis kan angs, bekommernis, vrees en hartseer in die gemoed van enigiemand skep.

Intussen het die Skrif ons belowe in die boek Filippense 4:19 En my God sal in al u behoeftes voorsien volgens sy rykdom in heerlikheid deur Christus Jesus. Die Bybel laat ons ook verstaan ​​dat God nie 'n man is om te lieg nie, en ook nie die seun van die mens is om tot bekering te kom nie. Wat ook al deur God gespreek word, word bevestig. Nietemin, ondanks die belofte van God om in al ons behoeftes te voorsien, is daar steeds doelbewuste pogings wat Christene moet neem om nie in die put van 'n finansiële krisis te val nie.

As gelowige is u nie vrygestel van 'n finansiële krisis nie. Dit is 'n uitdaging waarmee byna almal te staan ​​kom. Wanneer 'n finansiële krisis 'n man tref, is daar dinge wat hy sou wou doen, maar weens finansiële beperkings nie in staat sou wees nie. Daar is egter vasgestelde beginsels wat u kan volg om die uitdaging die hoof te bied wanneer dit ontstaan. Onthou u die verhaal van hoe Josef toegang tot die paleis gekry het en die eerste minister van Egipte geword het? Farao het 'n droom gehad wat deur Josef uitgelê is. Sewe jaar van oorvloed en nog sewe jaar van hongersnood, armoede en uiterste gebrek. Josef het koning farao aangeraai hoe hulle hierdie krisis kan oorkom.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

 

As u die soort is wat elke keer in hierdie put val, moet u hierdie artikel aan die einde lees finansiële oorheersing. In hierdie artikel bespreek ons ​​'n paar moontlike maniere waarop 'n gelowige kan ontsnap en 'n finansiële krisis kan oorkom.

Kry 'n werk


Deuteronomium 28: 12 Die HERE sal sy goeie skat, die hemele, vir u oopmaak om u land op die regte tyd reën te gee en al die werk van u hand te seën. Jy sal aan baie nasies leen, maar nie leen nie.

Een fout wat die meeste gelowiges maak, is om te dink dat die naam van Jesus 'n geldmaakmasjien is. Geen wonder dat ons soveel bekwame mans en vrouens elke dag na die kerk of gebed toe gaan vir wonderwerke nie. Die seën van die heer maak rykdom en voeg geen hartseer by nie. Wanneer die heer 'n man sal seën, kan God nie 'n leë voorwerp seën nie. Daar moet iets in die hande van 'n man wees wat God sal seën.

Die eerste stap om die finansiële krisis te ontsnap, is om werk te kry. As u werk het, is daar 'n opbrengs, maandeliks of daagliks; u sal altyd iets verwag en hiermee kan u u uitgawes beplan.

Het 'n skriftelike begroting

 

Habakuk 2: 2 Toe antwoord die HERE my en sê: Skryf die gesig neer en maak dit duidelik op tafels, sodat hy kan hardloop wat dit lees.

Een van die belangrikste dinge wat u moet doen, is om 'n skriftelike begroting te hê. As u 'n skriftelike begroting het, kan u volgens die begroting werk. Moenie net die begroting op u kop stel nie, dit sal nie so werk nie, skryf dit neer.

Toe God met die profeet Habakuk praat, wat die visioen neerskryf waarmee hy wat lees, kan loop, was dit omdat God die vergeetagtigheid in die natuur van die mens verstaan. Dit is vir die mens makliker om dinge wat nie neergeskryf is nie, te vergeet, daarom dat God Habakuk gedwing het om die visioen op te stel om as riglyn te dien.

Net so in ons finansiële lewe, is die begroting om een ​​van die sleutels te ontsnap en 'n finansiële krisis te oorkom. Wanneer die begroting struktureel neergeskryf word, sal dit 'n riglyn wees om u inkomste te spandeer. Hiermee kan u sien of u te veel bestee en onmiddellik regstel.

Betaal u tiende


Maleagi 3: 10 Bring al die tiendes in die skatkamer, sodat daar voedsel in my huis kan wees, en probeer My nou hierin, spreek die HERE van die leërskare, "as Ek die vensters van die hemel nie vir u oopmaak en vir u uitstort nie sodanige seën Dit daar sal nie kamer wees genoeg om dit te ontvang.

Die seën van die heer maak rykdom en voeg geen hartseer by nie. Die Bybel het beveel dat alle tiendes in die huis van die heer moes kom, sodat daar kos in die opbergplek kon wees. Die Skrif het verder gegaan, probeer my nou hierin en kyk of ek nie die vensters van die hemel sal oopmaak en 'n seën kan uitstort dat daar nie genoeg ruimte is om dit te bevat nie.

Een van die maniere om die seëninge van die Here te verdien deur die tiende te betaal. 'N Tiende van u inkomste moet as tiende betaal word. God het gesê dat ons Hom daarmee moet toets en kyk of Hy ons nie verder sal seën nie. God is nie 'n man om te lieg nie, en ook nie 'n mensekind om berou te hê nie.

Bespaar meer en bestee minder


Genesis 41: 35-36 Hulle moet al die voedsel van hierdie goeie jare wat kom, versamel en die graan onder die gesag van Farao opberg om in die stede te bewaar as voedsel. Hierdie voedsel moet in die reserwe vir die land gehou word, en dit sal gedurende die sewe jaar van hongersnood wat oor Egipte kom, gebruik word, sodat die land nie deur die hongersnood verwoes word nie. ”

Ongeag hoeveel u verdien, u sal altyd 'n tyd van oorvloed hê en tyd hê dat dinge 'n bietjie moeilik sal wees. Selfs as u inkomste 'n bietjie is, is daar maande wat u uitgawes nie veel sal wees nie, maar gedurende hierdie tyd spandeer u nie aan ligsinnighede nie. Bespaar meer vir die reënerige dae.

Dit was die presiese raad wat Josef aan Farao gegee het om die hele Egipteland van hongersnood te red. In plaas daarvan om buitensporig te spandeer, probeer om meer te spaar as u kan.

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.