Bybelse lesse om te leer uit die verhaal van Judas Iskariot en apostel Petrus

0
9424

Vandag gaan ons oor Bybelse lesse om uit die verhaal van Judas Iskariot en apostel Petrus te leer. Beide Judas Iskariot en Apostel is dissipels van Jesus Christus. Alhoewel die teks min van Judas Iskariot se lewe vertel, het die skrif genoeg besonderhede oor die lewe van Petrus. Nietemin, ongeag hoeveel rekening hulle lewe die Bybel kan gee, was iets eienaardigs aan hierdie twee apostels: hulle het albei 'n integrale rol in die lewe van Jesus Christus gespeel.

Sommige denkrigtings het geglo dat Judas Iskariot meer gevier moes word as apostel Petrus, omdat hy die verantwoordelikheid van sy optrede geneem het deur selfmoord te pleeg. Die belangrikheid van hierdie twee dissipels vir die lewe van Christus was belangrik, albei verraai Jesus. Judas het Christus verraai weens sy liefde vir geld, terwyl Petrus Christus weens sy vrees verraai het. Laat ons die lewe vinnig ontleed en die belangrike lesse wat uit hul lewens afgelei kan word, uitlig.

Petrus het 'n geloofsvraag gehad


Een ding was eienaardig aan die verraad van apostel Petrus aan Christus. Voordat die gebeurtenis plaasgevind het, het Jesus vir Petrus gesê dat hy hom die volgende oggend drie keer sal ontken voordat die haan kruip. Die boek van Matteus 26:34 Jesus antwoord hom: Voorwaar Ek sê vir jou, voordat jy die nag kraai, sal jy My drie keer verloën. Ondanks die feit dat hy voor die tyd gewaarsku is, het hy nog steeds Christus Jesus verraai.

Nadat Jesus deur sy aanvallers geneem is, is hy verskriklik geslaan en met hulle skandelik bespot. Petrus is naby die toneel van die geleentheid gesien en is uitgedaag om een ​​van Jesus se dissipels te wees. Apostel Petrus, toe hy die pyniging gesien het wat Christus deurgemaak het, het geweet dat soortgelyke dinge met almal sou gebeur wat hom met Christus vereenselwig. Petrus het Jesus dadelik ontken dat hy hom nog nooit gesien het nie. Hy is weer gevra, en Petrus verloën Christus nog steeds en die derde keer het hy steeds ontken dat hy Christus ken of iets met hom te doen het.

Petrus het 'n geloofsvraag gehad en daarom kon hy op daardie oomblik nie saam met Christus staan ​​nie. Onthou toe Christus op die water geloop het. Matteus 14: 26-31 Kort voor dagbreek het Jesus na hulle uitgegaan en op die meer geloop. 26 Toe die dissipels Hom op die meer sien loop, was hulle verskrik. 'Dit is 'n spook,' het hulle gesê en uitgeroep uit vrees. Maar Jesus het dadelik vir hulle gesê: “Hou moed! Dit is ek. Moenie bang wees nie. ' “Here, as dit U is,” antwoord Petrus, “sê vir my om op die water na u toe te kom.” 'Kom,' het hy gesê. Toe klim Petrus uit die skuit, loop op die water en kom na Jesus toe. 30 Maar toe hy die wind sien, was hy bang en het begin sink en uitgeroep: Here, red my! Dadelik steek Jesus sy hand uit en vang hom. 'U min geloof,' het hy gesê, 'waarom het u getwyfel?'

Apostel Petrus het sy gebrek aan geloof getoon toe Jesus hom beveel om op water te loop. Ondanks die loop op water, twyfel Petrus steeds in sy gedagtes of hy werklik aan die water werk, en toe hy die wind sien, skuif sy blik op Christus en begin hy sink.

les: Ons moet elke vorm van ongeloof en gebrek aan geloof hanteer. Die Skrif sê Hebreërs 11: 6 Maar sonder geloof is dit onmoontlik om Hom te behaag, want hy wat na God toe kom, moet glo dat Hy is en dat Hy beloon vir diegene wat Hom ywerig soek. Werk aan u geloof.

Judas Iskariot het 'n karakterprobleem


Elke man het sy swakheid, Judas Iskariot se swakheid is sy liefde vir geld. 'N Man met twyfelagtige karakter soos Judas Iskariot, sou jy nie veel van hom verwag nie. Gedurende die tyd van Christus op aarde het mense geld bygedra vir sy bediening. Hierdie geld is in die sorg van Judas Iskariot gehou. Aanvanklik gaan dit goed met die geld. Hy kon egter nie lank aanhou nie, want dit is sy karakter om deur geld oorweldig te word.

Dit het nie lank geduur voordat Judas uit die beursie gesteel het wat bedoel was om te spaar vir die bediening van Christus Jesus nie. Johannes 12: 6 Dit het hy gesê, nie dat hy na die armes omgesien het nie; maar omdat hy 'n dief was en die sak gehad het en dit wat daarin was, blootgelê het. U het seker al die volksmond gehoor dat die liefde vir geld die wortel van die kwaad is. Judas Iskariot se liefde vir geld het hom die ondenkbare laat doen. Hy het Christus verraai en hom vir dertig silwerstukke verkoop. Hy het Christus uitgelewer aan sy aanvallers weens geld.

les: Terwyl ons in ons sterkte uitblink in die lewe, moet ons nie doekies draai vir ons swak gebied nie. Die swakheid waaraan ons vandag nie werk nie, kan ons môre verwoes.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Apostel Petrus het sy weg na die kruis gevind, Judas kon nie


Die gewig van hul sondes is amper dieselfde, maar die uiteinde van alles is wat die verskil maak. Nadat Petrus Christus verraai het, was hy skuldig dat hy trane gestort het. Hy het hom egter nie toegelaat om deur skuldgevoelens te belemmer nie, sodat hy nie die troon van barmhartigheid kon vind nie. Hy het berou getrek en nooit weer in daardie sonde ingegaan nie. Onthou die skrif staan ​​in die boek van Esegiël 18:23 Het dit my behae dat die goddelose moet sterwe? ” spreek die Here HERE, “en nie dat hy hom van sy weë afwend en lewe nie? Berou is alles wat nodig is om u weg na die troon van barmhartigheid te vind.

Want God het geen behae in die brandoffer nie; die offers van God is 'n gebroke gees, 'n gebroke en verslae hart sal God nie verag nie. Dit beteken dat ons berou baie belangrik is wanneer ons vergifnis soek.

Judas Iskariot, aan die ander kant, is oorweldig deur skuldgevoelens. Hy het die skuld gehad dat hy na God kon terugkeer vir genade. In plaas daarvan het hy weggegaan en selfmoord gepleeg en die wet in sy hande geneem. Judas moes gedink het die dood was die enigste goeie ding wat hy op daardie tydstip kon doen, maar God vind geen behae in die dood van 'n sondaar nie, maar berou deur Christus Jesus.

les: Ongeag hoe groot ons sonde is, ons moet bekering beywer. Wie sy sondes bely en daaroor berou het, sal barmhartigheid vind. Ons moet opreg berou hê. God is barmhartig genoeg om ons al ons sonde te vergewe.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.