Psalm 100 Vers Vers By Vers

0
908

Vandag het ons te make met Psalm 100 wat vers vir vers beteken. Psalm 100 is een van die vele Psalms in die skrif wat baie klem lê op die prys van God. As mense kan ons die krag van lofprysings. Alles oor die verhouding van koning Dawid en God laat ons weet dat God werklik lofprysings liefhet. Koning Dawid is nie as 'n man na God se hart beskou nie omdat hy 'n groot koning van Isreal was nie, maar omdat hy die hart van lofprysings begryp en nooit toegee om God te loof nie.

Ons as gelowiges moet ook die gees van lofprysinge inneem. God is God en net Hy verdien ons lof. Laat ons vinnig die boek van Psalm 100 met sy betekenis vers vir vers uitlig.

Roep die Here met vreugde uit, al u lande! Dien die Here met blydskap; Kom voor sy teenwoordigheid met sang.

Die eerste vers sê: maak 'n vreugdevolle geluid vir die heer in al u lande Die woord land in hierdie konteks beteken nie die grond nie. Sommige vertalings van die bybel gebruik aarde, mense, nasie in plaas van land. Dit is belangrik om te weet dat die woord land hier meer beteken as die fisiese grond wat gebruik word vir die aanplant van gewasse of die grootmaak van diere. Grond beteken in hierdie konteks die volk en die hele volk.

Hoe kan die hele volk mense die vreugde van die heer maak? Dit is omdat God ons die opdrag gegee het om te verseker dat die hele geslag mense tot die besef kom dat God die grootste is. Die skrif in die boek van Matthew 28: 19-20 Gaan dan heen, maak dissipels van al die nasies en doop hulle in die Naam van die Vader en die Seun en die Heilige Gees. en leer hulle om alles te onderhou wat ek u beveel het; en kyk, ek is altyd by jou, selfs tot aan die einde van die eeu. ” Amen.

Ons is die opdrag gegee om dissipelskap van alle nasies te maak. Ons het die taak om hulle na Christus te bring. Jesus het vir sy dissipels gesê om te heers totdat ek kom. Ons het die vermoë gekry om in hoë koninkryk te werk. As ons die mense van God leer, sal duisternis die land verdryf en die hele gemeente kan 'n vreugdevolle geraas maak vir die heer wat hulle gered het van die verdoemenis van die sonde en die dood.

Dien die heer blydskap, kom na Hom toe met sang. In ons plig om God te loof, moet ons met sang en met blydskap in ons harte na Hom toe kom.Weet dat die Here, Hy is God;
Dit is Hy wat ons gemaak het, en nie ons self nie;
Ons is Sy volk en die skape van Sy weiding.

Dit is ook in die plek om die mense oor God te leer en te dissiplineer. Ons moet weet dat die heer, Hy God is. God is die een wat ons gemaak het en nie onsself nie. Alles wat ons in die lewe het, is van die Here af. Ons besit niks nie. Die Skrif laat ons verstaan ​​dat alles wat goed is, van die heer kom.

As ons dit verstaan, sal dit ons help om die gees van trots in ons hart te oorkom. Ons sal verstaan ​​dat alles wat ons het, deur God aan ons gegee word. En ons moet God dien deur die mensdom te seën. Die tweede vers sê dat ons sy volk en ons skape van sy weiding is. Christus is die herder, ons is die skape. Dit toon dat God oor ons waak, selfs as ons nie weet nie. 

Hy is die herder en ons van sy skape. Hy sorg vir ons en sorg dat geen skade naby ons kom nie. God beskerm ons teen die wolwe van die lewe wat binne-in die skape kan kom om hulle te verslind. Die genade van God is voldoende en sy beskerming is altyd oor ons. Dit verklaar verder waarom ons God moet loof, want Hy is die groot herder wat sorg dat geen van die skape vermis raak nie. 

Gaan in sy poorte met danksegging,
En in sy howe met lof.
Wees Hom dankbaar en seën sy naam.
Want die Here is goed;
Sy goedertierenheid is tot in ewigheid,
En sy waarheid bly tot in alle geslagte.

Die Skrif sê, moenie vir niks bekommerd wees nie, maar maak in alles gebede en danksegging deur smekinge aan u bekend. God waardeer die lof van sy volk. As ons God dank vir 'n spesifieke ding wat Hy vir ons gedoen het, maak dit die deur oop vir meer dinge. Ons moenie bekommerd wees as ons in die teenwoordigheid van die Here is nie. Bekommerd te wees terwyl ons in God se teenwoordigheid is, toon slegs ons gebrek aan geloof dat God bo alle situasies staan. 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Die Skrif sê dat u met sy dankbetuiging sy poorte binnegaan en met lofprysinge in sy voorhof in. As ons in die teenwoordigheid van God is, maak niks anders saak nie. Omdat ons die bron van die skepping is waar alles gemaak word. Die daaropvolgende vers sê: wees die heer dankbaar en seën sy naam. Ons moet probeer om die heer altyd te bedank, nie net omdat hy sal doen nie, maar ook vir die dinge wat Hy gedoen het. Die heer is goed en sy goedertierenheid is tot in ewigheid, en sy waarheid is van geslag tot geslag. 

Die genade van die heer is ewig. Die barmhartigheid van die heer is 'n verbond tussen God en die mens. Toe God 'n verbond met Abraham, Isak en Jakob gesluit het, het Hy die egtheid van sy verbonde uitgebrei na die kinders van Isreal. Wanneer God 'n belofte maak, sal Hy dit beslis nakom. Die Skrif laat ons verstaan ​​dat God nie 'n mens is om te lieg nie, en ook nie die seun van die mens om berou te hê nie. Hy eer sy woord vet buite sy naam. 

Ons moet God loof, want Hy is nie 'n man wat leuen vertel nie, en ook nie die seun van die mens om berou te toon nie. Ons moet Hom dank vir sy genade, barmhartigheid en ons as mense en skape in sy weiding bevoordeel. God se naam moet altyd geprys word. 

 

 


VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.