Psalm 18 Verse vers deur vers

0
11095

 

Vandag het ons te make met Psalm 18 wat vers vir vers beteken. Hierdie Psalm is 'n kombinasie van Thanksgiving en beoordeling van wat God gedoen het en dinge wat Hy kon doen. As u die aard van God werklik verstaan, sal u die waarheid in hierdie Psalm ken.

Ons bid dat die gees van die heer in die naam van Jesus sal open wanneer ons hierdie skrif gaan analiseer. Ek besluit volgens die mag van die hemel: vlees sal geen plek in ons gedagtes vind in die Naam van Jesus nie. Die gees van goddelikheid wat die diep dinge van God openbaar, sal saam met ons werk terwyl ons in die naam van Jesus te werk gaan.


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

Ek sal U liefhê, Here, my sterkte. Die Here is my rots en my vesting en my redder; my God, my sterkte waarop ek sal vertrou; my gesp en die horing van my heil en my hoë toring. Ek sal die Here aanroep wat waardig is om geprys te word; so sal ek gered word van my vyande. Die smarte van die dood het my omring, en die vloede van goddelose mense het my bang gemaak. Die smarte van die hel het my omring: die strikke van die dood het my verhoed. In my nood het ek die Here aangeroep en tot my God geroep. Toe bewe die aarde en bewe; ook het die fondamente van die heuwels geskud en geskud, omdat hy toornig was. Daar het 'n rook uit sy neusgate opgegaan, en 'n vuur uit sy mond verteer; kole het daaraan ontvlam. Hy het ook die hemel gebuig en neergedaal, en duisternis was onder sy voete. En hy het op 'n gérub gery en gevlieg; en hy het op die vleuels van die wind gevlieg. Hy het die duisternis sy geheime plek gemaak; sy paviljoen rondom hom was donker waters en wolke van die wolke. Met die helderheid wat voor hom was, het sy dik wolke verbygegaan, haelstene en kole van vuur.

Hierdie eerste paar verse het klem gelê op die krag van God. Die Psalmis het sy liefde vir God verklaar weens die wonderlike dinge wat die heer gedoen het. Hy het gesê dat hy in sy nood tot die heer geroep het en dat die heer hom gered het. Met sy regterhand het Hy sy vyande vernietig.

God is so magtig en Hy is altyd bereid om sy volk te red. Diegene wat die naam van die heer aanroep, sal nie beskaamd staan ​​nie. As ons in die moeilikheid is, is dit vir ons almal 'n Psalm van hoop dat God ons kan red uit ons probleme. Ons moet net Sy naam aanroep en ons sal gered word.

Die Here het ook in die hemel gedonder, en die Allerhoogste het sy stem gegee; hael klippe en kole van vuur. En hy het sy pyle uitgestuur en dit verstrooi; en hy het weerlig uitgeskiet en hulle ontevrede gemaak. Toe is die kanale van die water gesien, en die fondamente van die wêreld word ontdek deur u bestraffing, Here, deur die ontploffing van die asem van u neusgate. Hy het van bo af gestuur, my geneem, my uit baie waters getrek. Hy het my verlos van my sterk vyand en van my haters; want hulle was te sterk vir my. Hulle het my verhinder op die dag van my nood; maar die Here het my gebly. Hy het my ook uitgebring na 'n groot plek; hy het my verlos, omdat hy behae in my gehad het. Die Here het my beloon volgens my geregtigheid; volgens die reinheid van my hande vergelde Hy my. Want ek het die weë van die Here onderhou en nie goddeloos van my God afgewyk nie. Want al sy verordeninge was voor my, en ek het sy insettinge nie van my verwyder nie. Ek was ook reg voor sy aangesig en het my van my ongeregtigheid gehou. Daarom het die Here my vergelde volgens my geregtigheid, volgens die reinheid van my hande in sy oë.

U het gehoor dat baie die ellende van die regverdige is, maar die heer is getrou om hom van alles te red. Hy sou jou vyande met haelstene en kole van vuur vernietig. 'N Mens moet egter getrou aan die heer wees en regverdig wees. Een gedeelte van die skrif het gesê dat God u sal beloon volgens my geregtigheid en reinheid in my hande.

Ons moet sorg dat die werke van ons hande skoon is. Die Skrif sê dat as die weg van 'n man God behaag, Hy hom sal laat guns vind voor die mense. As ons vader die weë behaag, sal ons nie net guns vind in die oë van mense nie, maar ook in die oë van God.

Met die barmhartige sal u barmhartig wees; met 'n opregte man sal jy jou opreg wys; Met die reine sal U uself rein wys; en met die voorwaartse sal u uself voorwaarts wys. Want U sal die ellendige mense red; maar wil hoë voorkoms laat val. Want U steek my kers op: die Here my God sal my duisternis verlig. Want deur u het ek deur 'n bende geloop; en deur my God het ek oor 'n muur gespring. Wat God betref, sy weg is volmaak: die woord van die Here is beproef; hy is 'n sak vir almal wat op hom vertrou. Want wie is God behalwe die Here? of wie is 'n rots behalwe onse God? Dit is God wat my met krag omgord en my weg volmaak maak. Hy maak my voete soos die van herte, en hy sit my op my hoogtes. Hy leer my hande om te veg, sodat 'n staalboog deur my arms gebreek word. U het my ook die skild van u heil gegee, en u regterhand het my vasgehou, en u sagmoedigheid het my groot gemaak.

God handel met ons op dieselfde manier as wat ons ander behandel. U weet dat 'n gedeelte van die gebed van die heer wat ons oortredings vergewe soos ons diegene wat teen ons oortree, vergewe. As ons ander mense vergewe, sal God ook ons ​​sondes vergewe. As ons barmhartigheid aan ander mense bewys, sal God ons ook genadig wees.

Hierdie verse het net gesê hoe God met ons is wanneer ons onsself voor Hom voorstel.

U het my voetstappe onder my vergroot, sodat my voete nie kon gly nie. Ek het my vyande agternagesit en hulle ingehaal; en ek het nie weer teruggegaan voordat hulle vernietig is nie. Ek het hulle gewond dat hulle nie kon opstaan ​​nie; hulle het onder my voete geval. Want U het my met krag omgord vir die oorlog; U het my teëstanders onder my onderwerp. U het my ook die nekke van my vyande gegee; sodat ek die wat my haat, kan vernietig. Hulle het geroep, maar daar was niemand om hulle te red nie, tot die Here, maar Hy het hulle nie geantwoord nie. Toe het ek hulle klein soos stof voor die wind geslaan; hulle het ek uitgegooi soos die vuilheid in die strate. U het my verlos uit die getwis van die volk; en U het my die hoof van die nasies gemaak; 'n volk wat ek nie geken het nie, sal my dien. Sodra hulle van my hoor, sal hulle my gehoorsaam wees; die vreemdelinge sal hulle aan my onderwerp. Die vreemdelinge sal verdwyn en bang wees uit hul nabye omgewing. Die Here leef; en geseënd is my rots; en laat die God van my heil verhoog word. Dit is God wat my wreek en die mense onder my onderwerp. Hy red my van my vyande; en U verhef my bo my teëstanders; U het my verlos van die gewelddadige man. Daarom sal ek U loof onder die nasies, Here, en u Naam psalmsing. Groot verlossing gee hy aan sy koning; en wys genade aan sy gesalfde, aan Dawid en aan sy nageslag tot in ewigheid.

Vanweë die groot seën en verlossing van die Here, dank die Psalmdigter God. Danksegging maak vir ons die deur van bonatuurlike deurbraak oop. As ons die heer bedank, ontsluit dit ander seëninge wat nog aan ons vrygestel moet word.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikelPsalm 78 Vers Vers By Vers
Volgende artikel5 Bybelverse wat u moet onthou en waarom
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.