10 Bybelverse wat u nie moet vergeet as u om vergifnis bid nie

1
1290

Vandag gaan ons oor 10 Bybelverse wat u nie moet vergeet as u om vergifnis bid nie. Vergifnis is 'n doelbewuste besluit om wrok of woede teen 'n ander persoon. Daar is soveel Christene wat dit moeilik vind om ander mense te vergewe, terwyl hulle wil hê dat God hulle tekortkominge moet vergewe. Die Here se gebed het gesê dat ons hierdie dag vergewe moet word, net soos ons diegene wat teen ons oortree vergewe.

God is barmhartig en sy waarheid strek van geslag tot geslag. Hy het belowe om ons sonde te vergewe omdat Christus daarvoor betaal het aan die kruis van Golgota. As ons egter bid of om vergifnis soek, moet ons 'n paar skriftuurlike verse in die Bybel onthou. Sommige van hulle sluit in:

Die grond 11: 25

En as u staan ​​en bid, as u iets teen iemand het, vergewe hom, sodat u Vader in die hemele u ook u oortredinge kan vergewe.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

U moet altyd onthou dat God ons die meeste sal behandel soos ons ander mense behandel. As u op u knieë gaan bid om vergifnis, soek u hart diep om te weet of daar mense is wat u nog nie vergewe het nie. Probeer om almal te vergewe wat jou op die een of ander manier gekruis het. Die Skrif vermaan dat wanneer ons om vergifnis bid, ons moet probeer om mense wat ons aanstoot gegee het, te vergewe, sodat ons vader in die hemel ons ook kan vergewe.

Mathew 6: 15

Maar as julle die mense hulle oortredinge nie vergewe nie, sal julle Vader julle oortredings ook nie vergewe nie.

Dit is om die vorige vers van die Skrif verder te beklemtoon. As julle die mense hulle oortredinge nie vergewe nie, sal julle vader julle oortredings ook nie vergewe nie. Die Here se gebed sê dat ons hierdie dag vergewe, net soos ons diegene wat teen ons oortree vergewe. As ons goed genoeg is om diegene wat ons oortree, te vergewe, is ons vader in die hemel vriendelik genoeg om ons sondes te vergewe.

1 John 1: 9

As ons ons sondes bely, is Hy getrou en regverdig om ons ons sondes te vergewe en ons van alle ongeregtigheid te reinig.

As ons om vergifnis bid, is dit belangrik om ons sonde te bely. Die Skrif laat ons verstaan ​​dat die offers van God 'n gebroke gees is, 'n gebroke en verslae hart sal God nie verag nie. Wie sy sonde verberg, sal nie voorspoedig wees nie, maar hy wat hulle bely en verlaat, sal barmhartigheid vind.

As ons ons sondes en ongeregtighede bely, sal God ons ons sondes vergewe.

Hebreërs 8: 12

Want ek sal hulle ongeregtigheid barmhartig wees, en hulle sondes en hulle wettelose dade sal ek nie meer onthou nie. ”

Dit is 'n belofte van God. Hy het beloof om ons ongeregtigheid genadig te wees. Die liefde van God vir die mensdom is nie vir diegene wat gered is nie, maar vir diegene wat nog die gawe van verlossing moet ontvang. God het belowe om ons genadig te wees en Hy sal ons nie oordeel deur ons sondes en wettelose dade nie.

Efesiërs 1: 7

"In Hom het ons die verlossing deur sy bloed, die vergifnis van sondes, in ooreenstemming met die rykdom van God se genade."

Die bloed van Jesus is al vir ons gestort. Die bloed spreek geregtigheid as die bloed van Abel. Die bloed spreek vir ons in ons noodtoestand. Die bloed spreek geregtigheid. En in die bloed het ons verlossing. Die bloed van Christus tree vir ons in as ons tot God om genade roep.

Die bloed van Christus vloei steeds in Golgota en dit werk nog steeds tot op datum. Al wat ons hoef te doen is om die verbond van die bloed in te sluit.

Daniel 9: 9

“Die Here onse God is barmhartig en vergewensgesind, alhoewel ons teen hom in opstand gekom het.”

Alhoewel ons al verskeie kere teen God in opstand gekom het, maar God is ons genadig en toon Hy steeds medelye. Prys die heer wat ons nie as gevolg van ons tekortkominge behandel nie. Die liefde van God is oorvloedig vir ons. Ons is nie meer onder die wet nie, genade het ons gered.

Die Skrif sê dat ons nie 'n hoëpriester het wat die gevoel van ons swakheid nie kan aanraak nie. Daarom kom ons met vrymoedigheid op die troon van barmhartigheid, sodat ons genade van God die vader kan verkry.

Jesaja 1: 18

'Kom nou, laat ons die saak besleg', sê die Here. 'Al is u sondes soos skarlaken, dit sal wit wees soos sneeu; al is hulle rooi soos bloedrooi, sal hulle soos wol wees. '”

Hoe groot is u sonde wat nie vergewe kan word nie? Ongeag hoe groot ons sondes is, God is groot genoeg om ons ons sondes en ongeregtigheid te vergewe. Die Skrif sê selfs al is ons sonde so rooi soos skarlaken, hulle sal witter word as sneeu, al is hulle rooi soos bloedrooi, hulle sal witter word as wol.

Jeremia 31: 34

“Want Ek sal hulle boosheid vergewe en aan hulle sondes nie meer dink nie.”

God het belowe om ons goddeloosheid te vergewe. U het gehoor dat God nie die dood van 'n sondaar wil hê nie, maar bekering deur Christus Jesus. Hy wil nie hê dat ons moet sterf nie, hy wil ons bekering en ons kan ons bekering verkry deur Christus Jesus.

Matthew 6: 14-15

"Want as u ander mense vergewe as hulle teen u sondig, sal u hemelse Vader u ook vergewe. Maar as u ander nie hulle sondes vergewe nie, sal u Vader u sondes ook nie vergewe nie. ”

Vergifnis is om iets te gee en te neem. As u vriendelikheid versamel, sal u moontlik ook nie genade verkry nie. Maar as u ander mense hul tekortkominge vergewe, is die heer genadig om u te vergewe. As u nie die sondes van ander mense vergeet nie, sal God in die hemel u sondes nie vergewe nie.

Efesiërs 4: 31-32

“Raak ontslae van alle bitterheid, woede en woede, bakleiery en laster, saam met elke vorm van kwaadwilligheid. Wees vriendelik en medelydend teenoor mekaar, vergewe mekaar, net soos in Christus God julle vergewe het. ”

As u barmhartigheid en vergifnis van God wil hê, moet u verseker dat u nie verbitterd, woede of woede teenoor 'n ander persoon is nie. Wees goedhartig teenoor ander mense, bewys genade aan ander en vergewe diegene wat teen u oortree. Dan sal jou vader in die hemel jou vergewe.

 

 

 


1 KOMMENTAAR

  1. Dankie vir 'n paar dae wat ek kan gebruik om 'n groot aanbod te kry. Oro al senor para que la fe de este ciervo de Dios no le falle.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.