5 Maniere om geestelike luiheid te oorkom

0
11540

Vandag sal ons 5 maniere leer om te oorkom geestelike luiheid as gelowige. Dit gee die vyand 'n groot vreugde om te sien hoe ons as gelowiges in giftige geestelike luiheid rondspoel. Hy verstaan ​​dat ons in hierdie stadium van ons lewe kwesbaar is vir sy aanvalle. Die skrif het ons vermaan in die boek van Matteus 26:41 Waak en bid, dat julle nie in versoeking kom nie. Die gees is wel gewillig, maar die vlees is swak.” Waarlik, die gees is gewillig maar die vlees is swak. Daar is soveel dinge wat die gees bereid is om te doen, maar die vlees is net te swak om dit uit te voer.

Wanneer ons oor geestelike luiheid praat, gaan dit nie daaroor om heeldag te slaap sonder om iets tasbaars te doen nie. Geestelike luiheid is 'n sondige daad, uitstel, bekommernis en angs, onvermoë om te studeer en te bid en vele ander. Uitstel is 'n groot siekte. Jy hou aan om die tyd vir gebed uit te stel net omdat die vlees nog nie gereed is om aan gebedsaktiwiteit oor te gee nie. Jy is te swak om sonde te beveg en te oorkom.

Angs, bekommernis en vrees is ook groot tekens van geestelike luiheid. God het opdrag gegee dat ons vir niks bekommerd moet wees nie, maar deur gebede, smekinge en danksegging moet ons versoek aan God bekend gemaak word. Wanneer jy egter aan geestelike luiheid ly, sal jy dit baie moeilik vind om vrees, bekommernis en angs te oorkom.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Baie gelowiges het weliswaar gesukkel om geestelike luiheid te oorkom. Dit verg meer as die vermoë om vurig te bid om hierdie gees te oorkom. Soms wil ons bid, die ywer om te bid is sterk maar ons weet nie wat om te bid nie. Vandag sal ons wenke deel oor hoe om geestelike luiheid te oorkom. As jy hierdie wenke volg, sal jy die gees van luiheid heeltemal kan oorkom.


5 wenke om geestelike luiheid te oorkom

Groei In Die Woord

1 Pet 2:2 Begeer as pasgebore kindertjies na die suiwer melk van die woord, dat julle daardeur kan groei as julle wel gesmaak het dat die Here genadig is.

Die woord van God is ons middel tot bevryding van geestelike luiheid. Die Skrif het in oorvloed die geestelike handleiding vir ons lewens en hoe ons as gelowiges moet lewe. Onthou die Skrif sê vir ons, alhoewel ons van die wêreld is, is ons nie van die wêreld nie. Ons is God se mense, ons lewe is heeltemal anders as dié van ander.

Wanneer 'n man pas bekeer is, begin hy groei in die dinge van God. Een van die dinge wat hy moet verbeter, is sy kennis van die woord. Om te groei in die kennis van die woord beteken dat ons alles doen wat deur die woord beveel word. Die woord van God leer ons om onsself te verdedig teen geestelike luiheid. Die woord van God is die daaglikse handleiding van ons lewens wat ons leer wat om te doen en wanneer om dit te doen.

Soek Meer Inval van Heilige Gees

Romeine 8:11 Maar as die Gees van Hom wat Jesus uit die dode opgewek het, in u woon, dan sal Hy wat Christus uit die dode opgewek het, ook aan u sterflike liggame lewend maak deur sy Gees wat in u woon.

Daar is soveel goddelike aktiwiteite wat jy wil doen, maar die vlees is te swak om dit te doen. Neem byvoorbeeld sonde. Dikwels as ons nie, wanneer ons op die punt staan ​​om ons aan 'n sondige aktiwiteit oor te gee, sê die gees van God ons om dit nie te doen nie. Die vlees is egter te sterk om te gehoorsaam. Wanneer die gees God oor ons kom, sal dit ons sterflike liggaam lewend maak.

Wanneer die sterflike liggaam lewend gemaak word, versamel dit krag om sonde te oorwin.

Die Vrees God

Spreuke 9:10 “Die vrees van die HERE is die begin van wysheid, en die kennis van die Heilige is insig.

Om geestelike luiheid te oorkom het jy die vrees van die Here nodig. En die vrees van die Here is die begin van wysheid. Josef kon die versoeking van seksuele sonde saam met sy heer se vrou oorkom omdat hy die Here gevrees het. Hy het gesê, hoe sal ek hierdie groot kwaad aan my baas doen en teen God sondig?

Die vrees van die Here sal ons help om alles te doen wat die Here beveel het. Die vrees van die Here sal ons hart tot geregtigheid neig, dit sal ons gees motiveer om meer verdedigend te wees deur gebede en studie van die woord. Wanneer ons die vrees van God het, sal ons geesmens versterk word om alles te doen wat met geregtigheid verband hou.

Sien geestelike aktiwiteite as al werk jy vir God

Kolossense 3:23:24 En wat julle ook al doen, doen dit van harte soos vir die Here en nie vir mense nie, omdat julle weet dat julle van die Here die beloning van die erfenis sal ontvang; want julle dien die Here Christus.

Nog 'n manier om geestelike luiheid te oorkom, is deur geestelike aktiwiteite te neem asof jy vir God werk. Dit sal dalk nie te effektief wees as jy nie die vrees van God het nie. Aangesien dit eie is aan werk in 'n korporatiewe organisasie dat jy altyd jou plig doeltreffend wil nakom, is dit ook dieselfde met werk vir God.

Neem geestelike dinge asof jy vir God werk en 'n beloning van Hom verwag. Wanneer jy dit doen, verhoog dit jou pas om dinge te doen. Geestelike dinge sal nie meer na 'n swaar taak of onmoontlike ding lyk om te doen nie, nadat jy geweet het dat jy vir 'n beloning werk.

Vra God om hulp

Galasiërs 5:22-23 Maar die vrug van die Gees is liefde, blydskap, vrede, lankmoedigheid, vriendelikheid, goedheid, getrouheid, sagmoedigheid, selfbeheersing. Daarteen is daar geen wet nie.

Die Skrif sê deur krag sal niemand seëvier nie. Wanneer jy gesukkel het om geestelike luiheid te oorkom, maar jy kan net oor dit kom, is daar geen beter tyd om God vir hulp te vra nie. Die krag van hulp is beskikbaar om ons te help. Die boek Galasiërs het gesê dat die vrug van die gees vrede, lankmoedigheid, vriendelikheid, goedheid, getrouheid, selfbeheersing en ander insluit.

Vra God om jou te help. Wanneer die vrug van die gees in jou begin manifesteer, sal dit jou selfbeheersing teen sonde gee. Jy sal vrede hê teen vrees, bekommernis en angs. Jy sal getrou wees teen luiheid om te bid en te studeer.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.