Hoe om Psalm 23 vir rigting te bid

0
11185

Vandag gaan ons handel oor hoe om te bid Psalm 23 vir rigting.

Die HERE is my herder; Ek sal nie wil nie. Hy laat my lê in groen weivelde; na waters wat stil is, lei Hy my. Hy verkwik my siel, Hy lei my op die spore van geregtigheid om sy Naam ontwil. Al gaan ek ook deur 'n dal van doodskaduwee, ek sal geen onheil vrees nie, want U is met my; U staf en u staf hulle vertroos my. U berei 'n tafel voor my aangesig voor my vyande; U smeer my hoof met olie; my beker loop oor. Waarlik, goedheid en goedertierenheid sal my volg al die dae van my lewe, en ek sal in die huis van die HERE woon tot in ewigheid. Psalm 23 KJV

Die belangrikheid van "Die Here is my Herder"


Nuwe boek deur pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op Amazon

'n Herder is een wat oor skape waak, hy sorg vir hulle, lei hulle, voed hulle en help hulle ook om te groei. Net soos daar na ons Here Jesus verwys word as ons herder omdat Hy vir ons sorg en nooit sal toelaat dat ons swaarkry nie. Dis hoekom hierdie spesifieke vers sê dat God ons herder is, dit is Hy sal oor ons waak en die volgende vers sê ons sal nie gebrek hê nie.

Hoe kan dit jou ontbreek as jy 'n Vader het wat die wêreld besit. Dit is net vir jou om in Hom te glo en op Sy beloftes vir jou te wag.

Belangrikheid om 'n herder te hê

  • Hy sorg vir jou behoeftes
  • Hy voorsien vir jou
  • Hy is altyd gereed om na jou te luister
  • Hy lei jou pad en sal nie toelaat dat jy jou pad verloor nie. In die gelykenis van die verlore skaap sê Jesus: Watter man van julle wat honderd skape het, as hy een van hulle verloor het, laat nie die nege en negentig in die oop veld agter en gaan agter die een aan wat verlore is nie, totdat vind hy dit? – Lukas 15:4 (ESV).
  • 'n Herder gee baie om nie net vir al sy skape as geheel nie, maar ook vir elkeen.

Nou as die Here ons Herder is, maak dit ons die skape. Geneig om te dwaal. Geheel en altyd staatmaak op ons Herder, of ons dit besef of nie.

Maar hier is wat ons moet verstaan: ons kan God nie as Herder sien as ons onsself nie as skape sien nie. Wanneer ons ons oë oopmaak vir hoeveel ons werklik nodig het en vir alles op God staatmaak, hoe meer besef ons Sy voorsiening in ons lewens. Maar as ons in die leuen leef dat ons dit op ons eie kan doen, dwaal en dryf ons weg van ons ware bron, op soek na bevrediging op kunsmatige plekke.

Jy moet jou trots in ander weglê om God aan jou sy as jou herder te hê. Jy kan nie teen Sy wil aanhou gaan en van Hom verwag om jou Herder te wees nie, alhoewel Hy altyd gereed is om na Sy skape te luister solank jy Hom aanhou roep.

Hy verkwik my siel; Hy lei my op die spore van geregtigheid om sy Naam ontwil; dit is 'n goeie manier om te sê dat Hy gereed is om ons paaie te lei, God het vir ons die skrifture gegee om ons te rig en ons deur te lei. Dit is hoekom die Bybel sê dat die Skrif aan ons gegee is vir aanwysings en regstellings. So wanneer jy moet bid vir belyning met God, kan jy hierdie vers gebruik om met God te praat om jou deur te lei en dit is 'n manier om te sê lei my in versoeking, lei my weë en help my om jou regverdige voetstappe te volg. God het vir ons die ewige lewe gegee, Hy het ons siele gered uit die put van die hel, die bybel sê Hy het gekom om die mag oor te neem wat sonde oor Sy kinders het. Ons siel is reeds gered, dit word nou aan ons oorgelaat om die riglyne te volg wat God ons gegee het.

Al gaan ek ook deur die dal van doodskaduwee, ek sal geen onheil vrees nie, want U is met my; U staf en u staf hulle vertroos my. U berei 'n tafel voor my aangesig voor my vyande; U smeer my hoof met olie; my beker loop oor.

God se beskerming oor ons moet nooit deur ons betwyfel word nie. Sy woorde sê al loop ons deur die vallei van die dood, al is ons vergiftig, al trap ons op skerpioene en iets wat ons sal skade aandoen, sal dit ons nie skade doen nie. Ons is verseker dat ons veiligheid gewaarborg is. Maak nie saak wat oor ons pad kom nie, ons moet nie geloof verloor of maklik bang word nie, want ons moet altyd weet dat As God vir ons is, wie kan teen ons wees.

Ook die Bybel het ons verseker dat "geen wapens wat teen ons gevorm word, voorspoedig sal wees nie", hierdie vers is soos om ons versekering te gee dat ons veiligheid in God gewaarborg is. Wanneer ons voel dat ons alleen in hierdie wêreld is, is daar 'n staf van God wat Hy vir ons uitgestrek het om ons te vertroos en ons te lei. Soos ons met ons daaglikse lewe gaan wanneer vrees in ons daaglikse gedagtes probeer insluip, moet ons weet dat ons troos en vrede deur God belowe is. Kom ons onthou ook dat Hy nie 'n man is wat Hy moet lieg of 'n mensekind dat Hy hom moet bekeer nie. Ons moet leer om God te vertrou, maak nie saak wat oor ons pad kom nie.

U berei 'n tafel voor my aangesig voor my vyande; U salf my hoof met olie; my beker loop oor. Die boek Jesaja sê God het my gesalf met blydskap-olie om die wat treur te vertroos, om vrede te bring aan die benoudes, om vreugde te verkondig aan die wat treur, ons is vir goed gesalf om goeie tyding te bring aan mense rondom ons en ook aan onsself. God het 'n tafel vir Dawid berei selfs voor sy vyande, al die sameswering van die vyande teen Dawid, ons is almal uit om te skaam. Ek bid dat die sameswering van die bose mense op jou lewe vernietig sal word in Jesus Naam. Amen

Waarlik, goedheid en barmhartigheid sal my volg al die dae van my lewe; en ek sal in die huis van die HERE bly tot in ewigheid.

Dit is die belofte wat God vir ons as Sy kinders het dat ons geregtig is op baie hemelse gawes, net soos Jesus gesê het in my pa se huis is daar baie herehuise en Hy is bereid om elkeen van ons te huisves.

Voordele van die lees van Psalm 23

  • Om ons te verseker dat ons altyd beskerm word
  • Sy genade en goedheid gaan vir ewig en altyd by ons bly
  • Hy gaan ons beskerm teen skade
  • Ons kan met Psalm 23 bid wanneer ons twyfel
  • Sy goedheid en genade sal nooit uit ons lewens wyk nie.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Vorige artikel5 Maniere om te weet wanneer iets van God is
Volgende artikel10 Bybelverse om oor jou kinders te bid en te profeteer
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.