Christus die vreugde van die seisoen – 5 lesse om hierdie Kersfees te leer

0
6505

Christus is die vreugde van die seisoen. Die hoofrede waarom ons vier Kersfees is dat Christus vir die sonde van die mensdom gesterf het, Hy het Homself 'n offer ter wille van ons gemaak. Terwyl ons op hierdie wonderlike dag wag, moet ons 'n paar belangrike lesse oor hierdie gunstige dag leer.

Daarom sal ons 5 lesse uitlig om hierdie Kersfees te leer.

Christus die vreugde van die seisoen – 5 lesse om hierdie Kersfees te leer

God het geen behae in die dood van sondaars nie

ESEGIËL 18:23 Het ek enige behae in die dood van die goddelose? spreek die oppermagtige HERE. Is dit my eerder behaag as hulle van hul weë afdraai en lewe?

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Een van die dinge wat ons uit die viering van Kersfees moet leer, is dat God nie die dood van 'n sondaar wil hê nie. Hy wil eerder bekering hê. Hy skep nie plesier wanneer 'n sondaar in sonde sterf nie, maar sy bedoeling is dat hulle wegdraai van hul bose weë. Dit was een van die redes waarom Christus na die aarde gestuur is. 'n Man kry nooit ware vergifnis voor Christus nie.


Kragtige Gebedsboeke 
by Pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op amazon 


Voordat Christus gebore is, gebruik die Priester lam as 'n offer vir die versoening van sonde. Intussen is die bloed van die lam nie genoeg genoeg om die sonde van 'n mens heeltemal weg te was nie. Die mens het meer outentieke bloed nodig. Soos die priesters aanhou om lamsvleis by die altaar van die Here te slag, bly die altaar 'n plek van stank en vuilheid, totdat Christus gekom het.

Omdat God 'n meer outentieke middel vir bekering en 'n vinniger weg tot redding van die mens wil hê, was dit hoekom Christus na die wêreld gestuur is. Die Skrif in die boek Johannes 3:16 Want so lief het God die wêreld gehad dat Hy sy eniggebore Seun gegee het, sodat elkeen wat in Hom glo, nie verlore mag gaan nie, maar die ewige lewe kan hê. Al wat die mens nodig het vir versoening met God is opregte bekering. Sodra die mens hom van sy sonde bekeer, is God getrou om te vergewe.

God kan alle dinge doen

Luk 1:35 En die engel antwoord en sê vir haar: Die Heilige Gees sal oor jou kom, en die krag van die Allerhoogste sal jou oorskadu; daarom sal ook daardie Heilige wat gebore moet word, die Seun van God genoem word.

Die manier waarop Christus na die aarde gekom het, is wonderbaarlik. Sy koms trotseer elke natuurlike teorie van die mens, aangesien God weer bewys dat Hy magtig is om alle dinge te doen. Maria was 'n Maagd. Dit beteken sy was nog nie saam met enige man voor die bevrugting nie. God wou hê dat die wêreld moet weet dat Hy magtig is. Die krag van die Heilige Gees het kragtig op Maria gekom en sy het swanger geword.

God is kragtig en Hy kan alles doen. Terwyl jy hierdie Kersfees vier, hou in gedagte dat God magtig is en dat daar niks is wat Hy nie kan doen nie. So, selfs al het jy 'n verskriklike verslag van die dokter ontvang dat jou siekte ongeneeslik is, of jy het net die rapport gekry dat jy nie 'n kind kan vader of ma nie. Moenie dat dit die Kersviering ontwrig nie. Hierdie seisoen is om ons te herinner aan die krag van God, die Almagtige.

Dit wat voorheen onmoontlik gelyk het, is moontlik voor God. Laat dit jou motivering wees om die vrees wat die vyand georkestreer het te verslaan. God is kragtig en daar is niks wat Hy nie kan doen nie. Jeremia 32:27 “Kyk, Ek is die HERE, die God van alle vlees. Is daar iets te moeilik vir My?

Daar is niks onmoontlik vir die Here om te doen nie. As Maria 'n kind kon hê sonder om 'n man te ontmoet, is jou kaalheid 'n klein probleem voor Hom.

Daar Is Voorsiening

(Lukas 2:6-7) “En terwyl hulle daar was, was die dae verby dat sy verlos sou word. En sy het haar eersgebore Seun gebaar en Hom in doeke toegedraai en Hom in 'n krip neergelê, omdat daar vir hulle geen plek in die herberg was nie.”

Jy kan nie gestrand wees nie, nooit. Die Skrif sê God sal in al my behoeftes voorsien volgens sy rykdom in heerlikheid deur Christus Jesus. In die tyd toe Christus verlos was, was die hele stad so beset as gevolg van die sensus. Daar was nie eens kamers beskikbaar in die hotel waar die baba neergelê kan word nie.

God het voorsiening gemaak vir Maria en Josef in die krip. Hy het die diere gasvry en grootmoedig teenoor die pasgebore koning gemaak. Dit beteken dat jy as kind van God nie gestrand kan wees nie. God sal altyd 'n pad maak. Hy het belowe om 'n pad te maak in die woestyn en 'n rivier in die woestyn. Jy word nie toegelaat om gestrand te wees nie.

Onthou hierdie Kersfees dat daar voorsiening sal wees, daar sal proviand wees, jy kan nie gestrand wees nie. Dit is tyd vir jou om te koester in die realiteit van hierdie bewering.

God het planne vir die veroordeeldes

JOHANNES 1:46 En Natanael sê vir hom: Kan daar iets goeds uit Nasaret kom? Filippus sê vir hom: Kom kyk.

Christus was 'n Nasarener. Hy het uit die stam van Nasaret gekom. Onthou die skrif wat sê dat God die dwase dinge van die wêreld gebruik om wyse mense te verwar. Christus het gekom op 'n tyd toe die stad Nasaret veroordeel is. Onder die twaalf stamme van Isreal is Nasaret as die minste beskou, want daar was nog nooit enige goeie ding wat daarvandaan gekom het nie.

God het Christus van Nasaret laat kom om hierdie bewering dat enige goeie ding uit Nasaret kan kom, vermors. Nou, daardie eis is uitgedien. Wanneer die wêreld veroordeel, doen God dit nie. Hy het planne vir jou. Die Skrif sê Ek ken die planne wat Ek met jou het, dit is die plan van goed en nie kwaad om jou 'n verwagte einde te gee nie.

Selfs al is jy as 'n mislukking aangewys, sal Sy planne vir jou lewe steeds bly staan.

Die liefde van God is oneindig

Joh 3:16 Want so lief het God die wêreld gehad dat Hy sy eniggebore Seun gegee het, sodat elkeen wat in Hom glo, nie verlore mag gaan nie maar die ewige lewe kan hê.

’n Mens sou gedink het dit was game over vir die mens ná die uitval in die tuin van Eden. Die wese van God wat die mens skep, is vir gemeenskap, maar hoe kan dit gebeur as die siel van 'n mens deur die duiwel deur sonde geneem is? As gevolg van die oneindige liefde van God, het Hy Christus uitgestuur om vir die sonde van die mens te sterf.

Openbaring 5:5 Maar een van die ouderlinge het vir my gesê: Moenie huil nie. Kyk, die Leeu uit die stam van Juda, die Wortel van Dawid, het die oorhand gekry om die boekrol oop te maak en sy sewe seëls te verloor.” Volgens die visioen van Johannes het hy gehuil toe daar niemand was wat waardig was om die boekrol oop te maak en sy sewe seëls te verloor nie. Die lam van God was die enigste waardige. Dit beteken die bloed van Christus was al wat die wêreld nodig gehad het vir verlossing. Die bloed van Christus is regverdig selfs meer as die bloed van Abel.

As gevolg van die liefde van God vir die mens, het Hy Christus gestuur om vir ons te sterf.

Ten slotte, laat ons hierdie lesse onthou terwyl ons Kersfees in verskillende dele van die wêreld vier. Christus is die kern van ons viering. Hy is die vreugde van die seisoen. Intussen, as jy nog gebrek idees vir die Kersviering, lees ons vorige blog vir goeie idees.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.