5 dinge wat kerk moet doen tydens kersfees

0
6130

Die kerk is die basis van die Christelike geloof. Dit is die voertuig wat mense tot redding dryf. Gedurende hierdie tydperk van feestelikheid, wanneer die wêreld die geboorte van ons Here Jesus Christus vier, het die kerk 'n rol om te speel. Die kerk het 'n plig om in hierdie tyd op te tree.

Die Kersfees tydperk is 'n tyd wat die kerk op groot skaal na sy onmiddellike gemeenskap kan uitreik. Hierdie tydperk is nie net om saam met familie en vriende alleen te vier nie, dit is ook 'n perfekte oomblik om die gemeenskap te betrek. Kersfees herinner ons aan die liefde van die Vader en hoe Hy sy eniggebore seun gestuur het om vir die sonde van die wêreld te sterf. In dieselfde trant het die kerk 'n rol te speel tydens die kersfees.

Alhoewel dit maklik is om as individue en as kerk vasgevang te word ter voorbereiding vir Kersfees, moet ons verseker dat ons die regte ding doen. Om die gemeenskap te betrek speel 'n belangrike rol in die vorming van die beeld van die kerk. Vir die doel sal ons 5 dinge uitlig wat die kerk tydens die kersfees moet doen.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

5 dinge wat kerk moet doen tydens kersfees

Beplan 'n Kersprogram

Die tydperk van Kersfees is 'n goeie tyd wat die kerk die gemeenskap kan betrek. Selfs diegene wat nie in die kerk aanbid nie, sal in hierdie tyd by die kerkprogram betrokke wil wees.


Jou kerk kan 'n Kersprogram aanbied wat sal sien dat die hele gemeenskap 'n koor vorm om vir die geleentheid te sing. Dit sal almal betrokke raak en 'n spesiale soort geur skep wat die gemeenskapsmense sal laat verwag vir die volgende Kersfees.

Die waarheid oor Kersfees is dat dit 'n tydperk is om elke gaping te oorbrug en alle stukkende dele reg te maak. Selfs in die gemeenskap van mense wat liefde nie regtig bestaan ​​nie, kan hierdie tipe Kersprogram help om die gebroke deel te herstel en vrede en eenheid onder die geaffekteerde mense te bevorder. Dit is waaroor Christenskap gaan, dit is waaroor Kersfees gaan, dit is waaroor Christus gepreek het.

Gee geskenke uit

Hand 20:35 Ek het julle in alles getoon dat ons deur so hard te werk die swakkes moet help en die woorde van die Here Jesus moet onthou, hoe Hy self gesê het: Dit is saliger om te gee as om te ontvang.

Hebreërs 13:16 Moenie nalaat om goed te doen en te deel wat julle het nie, want sulke offers is vir God welgevallig.

Die beginsel van Christus se sending hier op aarde is gebaseer op naasteliefde en liefde. Geen wonder dat Jesus gesê het dat onder alle gebooie liefde die grootste is nie. As Kersfees gaan oor die onthou van die lewe van Jesus, sou so 'n herinnering nie volledig wees sonder 'n werk van die liefdadigheid nie.

Een van die missies van die vroeë kerk is om die lyding van die mense rondom deur liefdadigheid te verlig. Daar is soveel sendingskole, hospitale en diverse instellings. Dit is nogal jammer om vandag te sien dat die meeste kerke hul blik verskuif het van uitgee, hulle fokus eerder hul aandag daarop om in te neem.

Alhoewel die kersfees nie die enigste tyd behoort te wees wat die kerk liefdadigheid moet doen nie, is Kersfees 'n seisoen van liefde en liefdadigheid. Van wat die kerk van die begin van die jaar af bekom het, kan hulle aan die gemeenskap teruggee. Dit kan in die vorm van geskenke kom. Verpak verskillende geskenke wat aan verskillende mense in die gemeenskap gegee moet word. Dit kan ook in die vorm van 'n gemeenskapsontwikkelingsprojek kom.

Die kerk is deel van die gemeenskap. Hulle verstaan ​​die pyn van die gemeenskap. Die kerk kan 'n bedrag opsy sit om gemeenskapsontwikkeling te hanteer.

Gasheer vakansiemark

'n Vakansiemark is 'n feestelikheid waarmee plaaslike inwoners hul produkte en dienste gratis kan bemark. Dit is ook 'n manier vir die kerk om uit te reik na persone wat nie saam met hulle aanbid nie. Plaaslike kunstenaars, vakmanne en ambagslui kan hul werke na die kerk bring om te koop.

Die vakansiemark is 'n groot feestelikheid waarna die meeste mense elke jaar sal opkyk. Intussen is dit ook 'n manier om die evangelie van Christus te evangeliseer. Om mense te leer dat daar in die liggaam van Christus geen segregasie of diskriminasie is nie.

Geniet Kersparade

Die kerk kan die Kersparade die plig van die jeugbediening maak. Dit is 'n staptog vir Kersfees waar jong mans en vroue in die kerk verskillende Kerskostuums aantrek. Deur hierdie medium kan die kerk uitreik na diverse mense.

Daar kan strooibiljette en baniere wees om mense te laat weet van jou kerkaktiwiteite en ook van die spesiale Kersprogramme wat die kerk beplan. Hierdie Kersparade verhoog die publisiteit van die kerk en dit help om bewusmaking vir die kerkprogramme te skep.

Gasheer Kersfees Carol

Wat is 'n Kersfees sonder 'n Kersdiens? Kerk se Kersprogram is nooit volledig sonder die Kerssangprogram nie. Jy kan strooibiljette maak vir die publisiteit van die carol-diens. Die gesang kan óf in die kerk óf buite gebeur en jy kan albei doen.

Carol se diens buite die kerk kan in 'n ouetehuis wees tot voordeel van diegene wat nie kan uitgaan nie. Die kerk kan die lied na hul drumpels bring om hulle 'n gevoel van behoort te gee en hulle te laat weet dat hulle geliefd en gekoester word. Dit kan ook by die hospitaal wees.

Die plig van die kerk gaan verder as om elke Sondag mense bymekaar te maak vir gebed. Die kerk is die basis van die Christelike geloof. Toe Christus gesê het in die boek Lukas 19:13 En Hy het sy tien diensknegte geroep en vir hulle tien ponde afgelewer en vir hulle gesê: Beweeg dit totdat ek kom. Daar word van die kerk verwag om in alle sfere te regeer. Wanneer daar pyn, woede en wrok is, het die kerk die vermoë om die geaffekteerde deel te help.

Gevolgtrekking

Kersfees is maar een van die seisoene om liefde en waardering te wys. Om liefde en sorg te betoon moet egter nie met Kersfees eindig nie. Ons moet poog om die heeltyd liefde en besorgdheid aan mense te toon.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.