5 redes waarom Christene moet toegee aan politiek

0
6723

Politiek word allerweë as 'n vuil speletjie beskou. Daarom word dit gesien as 'n spel wat deur die goddelose gespeel word. Soveel kerke en godsdienstige leiers het gepreek teen Christene wat by die politiek aansluit. Daar is 'n oortuiging dat politiek 'n vlek is. Dit laat 'n duik in wat dit ook al raak en alles wat daaraan raak. Daarom word Christene aangeraai om weg te bly van politiek.

Daar is 'n atoom van waarheid in hierdie bewering. Immers die boek van 1 Tessalonisense 5:22 Weerhou van elke vorm van boosheid. Wat sê ons egter oor wat die skrif in die boek van LUKAS 19:13 Hy het toe tien van sy dienaars geroep, tien ponde aan hulle gegee en vir hulle gesê: Doen besigheid totdat ek kom. Die Skrif het ons beveel om in beheer te wees totdat Christus terugkeer. Hoe neem ons doeltreffend beheer oor elke situasie in ons land as ons almal ons weerhou van politiek omdat ons vrees dat dit 'n groot euwel is?

Dit laat die vraag ontstaan, is dit reg vir 'n Christen om hom aan politiek te onderwerp? As politiek boos is en ons vlug daarvan. Maar tog moet diegene wat die land gaan regeer hulle aan politiek toegee, dit beteken dat ons die sake van ons land laat om deur die onheiliges regeer te word? Dit verklaar hoekom dit reg is vir enige Christen om hom aan politiek te onderwerp. Om twyfel te vermy, sal ons 5 redes uitlig en verduidelik waarom Christene hulle aan politiek behoort te gee.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

5 redes waarom Christene moet toegee aan politiek

Ons is verantwoordelik vir die stand van die nasie

Terwyl ons ons van politiek weerhou, laat ons die sake van ons nasie oor aan die hande van diegene wat onheilig noem. Dan moet ons nie huil of kla oor die verlate situasie waarin die land tans verkeer nie, ons moet nie kla oor die katastrofe wat die nasie aangeval het nie. Die skrif staan ​​immers in die boek van Spreuke 29:2 As die regverdiges gesag het, is die volk bly; Maar wanneer 'n goddelose man regeer, kreun die mense.


Kragtige Gebedsboeke 
by Pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op amazon 


Wanneer die goddelose in gesag is, sal die mense kreun. Dit beteken watter verwoestende situasie ons land hom ook al bevind, ons is daarvoor verantwoordelik. Wanneer ons voel ons is te heilig of regverdig om by die politiek betrokke te wees, word ons altyd gestraf deur die aanhangsel of regeer te word deur diegene wat baie onheilig en onregverdig is.

Omdat Jesus beveel het dat ons oorheers totdat Hy Wederkom

LUKAS 19:13 Hy het toe tien van sy dienaars geroep, tien ponde aan hulle gegee en vir hulle gesê: Doen besigheid totdat ek kom.

Nog 'n rede waarom elke ware Christen aktief by die politiek betrokke moet wees, is omdat Jesus opdrag gegee het dat ons moet okkupeer totdat hy terugkeer. Jesus wil hê dat ons in beheer van die wêreld moet wees tot Sy tweede wederkoms. Hy wil hê ons moet aan die stuur van sake wees, ons moet die heerser van die wêreld wees. Dit is omdat die lot van die land is veiliger by ons as Christene as wanneer dit in die hande van 'n ongelowige is.

As ons tot die wederkoms van Christus wil besig wees, moet ons aktief by die politiek betrokke wees. Anders sal ons regeer word deur diegene wat God nie eers ken nie. En dit sou die oorspronklike opdrag van Christus Jesus ontken. Ons is nie bedoel om regeer te word nie, ons is veronderstel om te regeer. Ons is nie geskep om regeer te word nie, die bestuur van die nasie is veronderstel om ons verantwoordelikheid te wees. Dit sou egter nie gebeur as ons ons heeltemal van politiek weerhou nie.

Omdat ons veronderstel is om die politieke stelsel te reinig

Wanneer daar dekadensie in die politieke stelsel is, moet die hele stelsel versadig wees. As ons die politieke stelsel wil ontsmet, moet ons ten volle betrokke wees. Ons kan onmoontlik die dekadensie van buite beveg. Wanneer ons deel van die stelsel is, is dit makliker om positiewe veranderinge aan te bring.

Wanneer ons egter totale onthouding van politiek verkondig, laat ons dit aan die verkeerde mense oor en dit sal verder veroorsaak dat die vlak van dekadensie dieper gaan. Hoe kan die regverdiges in 'n land wees en besluitnemingsproses sal die uitsluitlike plig van die onregverdiges wees? Wanneer God nie mans in die magsposisie het nie, is dit moeilik vir die gees van God om te werk. Geen wonder dat daar vandag soveel chaos, wanhoop en sinnelose vernietiging van mense regoor die wêreld is nie, want die duiwel het meer verteenwoordigend in die setel van mag.

Omdat die land mans nodig het om in te tree

Ons voorbidding vir die land word meer effektief wanneer ons deel van die regering is. Wanneer ons buite die regering is, is dit vir ons moeilik om die posisie van gesag binne te dring, want dit sal altyd voel asof ons teen die regering bid. Wanneer ons egter deel van die regering is, word voorbidding baie makliker.

Wanneer daar mans is om te bid, is daar 'n God wie se saak is om gebede te beantwoord. Die land het mans en vroue in magsposisies nodig wat namens haar sal intree. Een van ons enigste pligte as Christene is voorbidding. Dit is een van die redes waarom ons aktief by die politiek betrokke moet wees. Om deel te wees van die regering gee meer geloofwaardigheid en krag aan ons voorbidding.

Omdat ons die eer van God lok 

As ware gelowiges is ons draers van sy teenwoordigheid. Ons is 'n beliggaming van Sy heerlikheid. As God uitdrukking kan vind deur min persone in die regering, maak dit dit makliker vir die eer van God om uitnemend te wees in die land. Hoe kan daar talle kinders van die lig in 'n land wees en tog sal duisternis seëvier?

Hoe kan 'n nasie gevul word met kinders van heerlikheid en tog sal die heerlikheid van die nasie verdof? Dit gebeur omdat mans nie hul plek ken nie. Die oomblik wat ons staan ​​en ons regmatige plek inneem, sal dinge terugval na normaal. Wanneer ons deel van die regering is, trek ons ​​die eer van God oor die nasie en dinge sal sonder stryd in plek val.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.