10 Bybelverse wat vir ons sê God is in beheer

0
7983

As gelowiges is ons bedoel om God in alle situasies te vertrou. Sommige situasies sal dit egter laat lyk asof God met vakansie gegaan het. Stel jou voor dat 'n pa al sy kinders in 'n dag verloor. Stel jou voor dat 'n kontrakteur 'n kontrak verloor wat amper 'n uitgemaakte saak was. Stel jou voor dat jy die pyn van 'n wees moet hanteer weeskind. Al hierdie is situasies wat 'n man kan regverdig om vrae in homself te vra.

Wanneer ons in die moeilikhede van die lewe is, bid ons hard. Dit blyk egter dat ons onder 'n geslote hemel bid. Soms voel ons dat God ons verlaat het of Hy is nie op die troon om na ons gebede om te sien nie. Frustrasie kan selfs 'n Christen aan die bestaan ​​van God laat twyfel. Interessant genoeg het God vir ons 'n paar motiverings gegee wat ons nodig het om kop bo water te hou, selfs in ons moeilikheid. Wanneer die storm van die lewe oor ons kom woed, is al wat ons soms moet doen om kalm te wees en te weet dat God steeds in beheer is.

Onthou toe die Apostels saam met Christus Jesus in die skuit was. Christus was diep aan die slaap en skielik was daar 'n groot storm. Die apostels is in groot paniek en onrus gegooi. Hulle het alles in hul vermoë gedoen om die situasie te red, maar al hul pogings het misluk. Hulle huidige penarie het dit vir hulle moeilik gemaak om te besef dat die verlosser iewers in die boot slaap. Hulle het die dood gesien en dit het hulle fokus weggedryf van Christus af. Toe Christus met groot vrees geroep is, het hy die storm stilgemaak. Dit wys dat selfs in enige situasie, ongeag hoe dik die wolk is, God altyd in beheer is.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Dit is makliker gesê as om in die praktyk toegepas te word. Daarom het ons altyd motivering nodig. Ons het 'n lys van 10 Bybelverse saamgestel wat vir ons sê God is in beheer.


10 Bybelverse wat vir ons sê God is in beheer

Psalm 23: 4 Al gaan ek deur die donkerste vallei, sal ek geen onheil vrees nie, want U is met my; jou stok en jou staf, hulle troos my.

God is met ons selfs in daardie verskriklike situasie. Die Psalmdigter erken dit en sy geloof is aangevul. Want God is met ons, daarom sal ons nie bang wees nie. Dit is 'n versekering dat God ons nooit verlaat nie.

Psalm 27:1 Die HERE is my lig en my redding — vir wie sou ek vrees? Die HERE is die vesting van my lewe—vir wie sou ek bang wees?

Die Here is ons lig en redding, vir wie sal ons vrees? As die Here vir ons is, wie kan teen ons wees? God is die Almagtige. Hy is kragtig genoeg om sy mense te red. Ons moet net op Hom vertrou en dinge sal vir ons in plek val.

Jesaja 35:4 sê vir dié met vreesagtige harte: Wees sterk, moenie vrees nie; jou God sal kom, Hy sal kom met wraak; met goddelike vergelding sal hy kom om jou te red.”

God is nooit laat nie. Hy sal kom in Sy krag en krag en Hy sal ons red. Daardie situasie is nie te groot vir God om te hanteer nie. Daardie probleem is nie groter as die God wat ons dien nie. Hy sal ons red van elke bose pes. En Hy sal wraak neem op diegene wat ons pyn en droefheid aandoen.

Jesaja 43:1 Maar nou, so sê die HERE: Hy wat jou geskep het, Jakob, Hy wat jou gevorm het, Israel: Wees nie bevrees nie, want Ek het jou verlos; Ek het jou op jou naam geroep; jy is myne.

Ons is God se volk. Sy Naam is ons uitgeroep, Hy het ons verlos. Al kan daardie probleem dit laat lyk asof God ons verlaat het. Die Skrif het ons egter vermaan om nie bang te wees nie, want ons is God se volk. En die Here het nooit sy volk verlaat nie.

Josua 1:9 Het Ek jou nie beveel nie? Wees sterk en moedig. Moenie bang wees nie; moenie moedeloos word nie, want die HERE jou God sal met jou wees oral waar jy gaan.”

Onthou toe die apostels teen die storm gesukkel het, was Christus daar by hulle. Dit beteken dat God ons nooit in enige situasie laat nie. Hy is altyd by ons oral waar ons gaan. Selfs hierdie huidige moeilikheid wat ons laat twyfel of God vir ons is, sal opgelos word wanneer die tyd reg is. God is altyd in beheer.

Jesaja 55:8-9 “Want my gedagtes is nie julle gedagtes nie, en julle weë is nie my weë nie,” spreek die HERE. "Soos die hemel hoër is as die aarde, so is my weë hoër as julle weë en my gedagtes as julle gedagtes"

Soos jy dalk kan onthou, toe die apostels geskree en geskree het op die hoogste punt van hul stemme omdat hulle vrees dat hul dood op die punt was, was Christus in die skuit en slaap. Sy weë en gedagtes verskil van dié van mans.

Deuteronomium 31:8 “Dit is die Here wat voor jou uit gaan. Hy sal by jou wees; hy sal jou nie begewe of verlaat nie. Moenie vrees of verskrik wees nie.”

Dit is 'n versekering dat ons nie alleen is nie. Die Here het ons vooruit gegaan. Hy is by ons teenwoordig en Hy sal ons nie in ons moeilikheid verlaat nie. God kyk steeds en Hy is steeds in beheer van daardie situasie. Maak nie saak hoe groot dit is nie, God is in beheer.

Psalm 73:26 My vlees en my hart mag beswyk, maar God is die sterkte van my hart en my deel vir ewig.”

God is ons krag en hulp. Ons hulp in 'n tyd van groot nood. Hy is die gas wat ons nooit verlaat nie. Hy was daar vir ons vaders, Hy is daar vir ons en het belowe om daar te wees vir ons kinders. God is ons krag.

2 Kronieke 2:17 “As my volk oor wie my Naam uitgeroep is, hulle verootmoedig en bid en my aangesig soek en hulle bekeer van hulle verkeerde weë, dan sal Ek uit die hemel hoor en hulle sonde vergewe en hulle land genees.”

God is altyd in beheer. Soms kan ons sonde egter 'n hindernis wees. As ons ons sonde kan bely, onsself kan verootmoedig en wegdraai van goddeloosheid, is God getrou om ons te hoor en ons te red.

Psalm 125:2 “Soos die berge Jerusalem omring, so omring die HERE sy volk nou en vir altyd.”

Jy mag dalk weet, maar die beskerming van God is altyd op jou. Die Skrif sê dat die oë van die Here altyd op die regverdiges is. Ongeag waar jy is, God is op die troon en kyk na jou. En Hy het jou omring met 'n vuurkolom.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.