5 snaakse dinge wat die Bybel nooit gesê het nie

0
7293

Dit is snaaks hoe ons die Bybel herskep het. Wanneer ons 'n boodskap uit die Bybel kry, druk ons ​​nie dieper om die betekenis te kry of wat dit vir ons kan sê nie. Wat ons doen is om 'n beeld daarvoor te skep en van daar af begin ons die dinge bevorder wat die Skrif nooit gesê het nie. Dit sal jou interesseer om te weet dat daar so baie dinge is wat ons uit die Skrif aanhaal wat nie in die Bybel is nie.

Alhoewel ons dalk nie weet wat die oorsprong van sommige van hierdie verkeerde aanhalings is nie, sal ons hulle uitlig sodat ons almal regstellings kan maak. Ons het 'n lys saamgestel van 5 snaakse dinge wat die Bybel nooit gesê het nie.

5 snaakse dinge wat die Bybel nooit gesê het nie

Eva het die appel geëet nadat sy deur die slang mislei is

Genesis 3:6 En toe die vrou sien dat die boom goed was om van te eet, dat dit 'n lus was vir die oë en 'n boom wat 'n mens begeerlik kan maak, het sy van sy vrugte geneem en geëet. Sy het ook vir haar man saam met haar gegee, en hy het geëet.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Dit is snaaks hoe ons die konsep van vrugte vir appels verkeerd verstaan ​​het. Die Skrif beskryf net wat Eva geëet het as vrugte. En vrugte is 'n saamgestelde woord vir enigiets wat aan die boom groei. Dit kan mango, peer of enigiets wees. Die Bybel was spesifiek oor die soort vrugte wat dit is.


Snaaks genoeg het hierdie wanopvatting Apple goedkoop gewild gemaak. Mans sou nie eers hierdie vrug van mense wou neem nadat hulle verneem het van die afskuwelike aktiwiteit waarmee die slang gebruik is nie. Mag ek jou twyfel uit die weg ruim? dit was nie spesifiek 'n Appel nie, het die Skrif gesê Fruit. Dit kan enige soort vrugte wees.

Die drie wyse manne uit die Ooste

Matteus 2:1-12 En nadat Jesus in Betlehem in Judea gebore is in die dae van koning Herodes, kyk, daar het wyse manne uit die Ooste na Jerusalem gekom en gesê: Waar is Hy wat as Koning van die Jode gebore is? Want ons het sy ster in die Ooste gesien en gekom om Hom te aanbid.” Toe koning Herodes dit hoor, was hy ontsteld, en die hele Jerusalem saam met hom. En toe Hy al die owerpriesters en skrifgeleerdes van die volk bymekaar laat kom het, het Hy hulle gevra waar die Christus gebore sou word. Toe sê hulle vir hom: In Betlehem in Judea, want so is geskrywe deur die profeet: Maar jy, Betlehem, in die land van Juda, is nie die geringste onder die owerstes van Juda nie; Want uit jou sal 'n Heerser voortkom wat my volk Israel sal herder.' “Toe Herodes, toe hy die wyse manne in die geheim geroep het, het van hulle bepaal hoe laat die ster verskyn. En hy het hulle na Betlehem gestuur en gesê: Gaan soek noukeurig na die Kindjie, en as julle Hom kry, bring dit aan my terug, dat ek Hom ook kan kom aanbid. Toe hulle die koning hoor, het hulle weggegaan; en kyk, die ster wat hulle in die Ooste gesien het, het voor hulle uit gegaan totdat dit gekom en gaan staan ​​het waar die Kindjie was. Toe hulle die ster sien, was hulle verheug met uitermate groot blydskap. En toe hulle in die huis kom, sien hulle die Kindjie saam met Maria, sy moeder, en val neer en aanbid Hom. En toe hulle hul skatte oopgemaak het, het hulle geskenke aan Hom gegee: goud, wierook en mirre.

Die wyse manne het gekom met geskenke vir die pasgebore Jesus. Die Bybel se enigste teken dat hulle drie geskenke saamgebring het. Geen gedeelte van die Skrif het geopenbaar dat daar drie van hulle was wat gekom het nie. Ons het egter tot die gevolgtrekking gekom daar was drie van hulle aangesien hulle drie geskenke gebring het.

Jona is nie deur 'n walvis ingesluk nie

Jona 1:17 En die HERE het 'n groot vis berei om Jona in te sluk. En Jona was drie dae en drie nagte in die maag van die vis.

Dit is een van die mees algemene dinge wat ons sê wat nie in die Skrif is nie. Daar is geen vertaling van die skrif wat die vis wat Jona ingesluk het as 'n walvis beskryf nie. Die skrif het net verduidelik dat God 'n groot vis voorberei het. 'n Groot vis kan enige soort vis wees. Maar omdat ons weet dat walvisse die grootste soort vis in die see is, maak ons ​​ons gevolgtrekking dat die vis 'n walvis was.

Die Bybel was nie spesifiek oor die soort vis wat dit was nie.

Geld is nie die wortel van kwaad nie

 1 Timoteus 6:10 Want die geldgierigheid is 'n wortel van allerhande kwaad, waarvoor sommige in hulle gierigheid van die geloof afgedwaal het en hulleself met baie smarte deurboor het.

Dit is snaaks om te weet dat baie gelowiges hul soeke na 'n goeie bestaan ​​laat vaar het as gevolg van die populêre spreektaal dat geld die wortel van alle kwaad is. As gevolg hiervan het baie gelowiges in armoede bly leef.

Die Skrif het nooit gesê dat geld in sy natuurlike toestand die wortel van kwaad is nie. Wat die Bybel gesê het, was dat die liefde vir geld in die hart van mense die wortel van alle kwaad is. Christus vermaan dat ons ons naaste moet liefhê soos onsself. Dit is wat ons moet liefhê.

Ongelukkig sien baie mense vandag geld as boos en het hulle voortgegaan om in armoede te leef as gevolg van hierdie mentaliteit.

God sal jou nie beproewing gee wat jy nie kan hanteer nie

1 KORINTIËRS 10:13 Geen versoeking het julle oorval behalwe soos 'n mens nie; maar God is getrou, wat nie sal toelaat dat julle bo julle kragte versoek word nie, maar saam met die versoeking ook die uitkoms sal maak, sodat julle dit kan verdra.

Hierdie gedeelte van die Skrif is grootliks verkeerd geïnterpreteer. Ons interpretasie daarvan laat dit lyk asof ons die krag van ons eie het om ons situasie sonder die hulp van God te bestuur. As dit die geval was, was dit nie nodig dat Christus vir die mens sou kom sterf nie. Dit was nie nodig dat God die Heilige Gees stuur om ons swakhede te help nie.

Die mens in sy natuurlike toestand is swak en kwesbaar. Hulp en krag kom die oomblik die Heilige Gees oor ons gekom het. Dit verklaar verder waarom ons Jesus gedurig nodig het in al ons pogings.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.