7 Belangrike redes waarom ons moet bid

0
80

Vandag gaan ons te doen kry met 7 belangrike redes waarom ons moet bid.

Gebed is belangrik. Dit is 'n sleutel vir 'n gladde en maklike reis van 'n Christen met Christus. ’n Lewe sonder gebed is so sonder suurstof. Jesus het gehandel en afgesluit met gebed. Elke klein dingetjie wat Jesus gedoen het, het begin en geëindig met gebed. Gebed het baie lewens gered sover ons kan onthou. Daar is in die ou testament genoem dat wanneer mense met God wou praat, hulle deur die profete gaan, wat beteken dat slegs die paar geselekteerde priesters en profete 'n direkte skakel het om namens die mense met God te praat. Slegs die profeet het toe toegang gehad om in die Allerheiligste in te gaan soos in Hebreërs 9:3,5-7 gesê word en ná die tweede voorhangsel, die tabernakel wat die Allerheiligste genoem word; En daaroor die gérubs van heerlikheid wat die versoendeksel afskadu; waarvan ons nou nie spesifiek kan praat nie. En toe hierdie dinge so bepaal was, het die priesters altyd in die eerste tabernakel ingegaan en die diens van God volbring. Maar in die tweede het die hoëpriester een maal elke jaar alleen ingegaan, nie sonder bloed nie, wat hy vir homself en oor die dwalings van die volk geoffer het.

Jy wil dalk lees: 20 Bybelverse oor Heilige Gees

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Die laaste deel van vers 7 het verduidelik dat die profeet homself moes aanbied vir die dwalings van die mense, maar in die nuwe testament het Jesus gekom en die wet weer ingestel Hebreërs 10:19, terwyl Hy dan vrymoedigheid gehad het om in die heiligste in te gaan, broeders. deur die bloed van Jesus het ons nou 'n vrye toegang tot God. Jesus is na die wêreld gestuur om baie sowel die gelowiges as die ongelowiges te red, na Sy dood is gesê dat die voorhangsel in die tempel in twee geskeur is wat aandui dat beperkings wat mense gehad het vernietig is deur die bloed van Jesus en Sy opstanding. Die redes hierbo toon dat Hid wil hê dat Sy kinders te alle tye met Hom moet praat en met Hom moet kommunikeer. Wanneer ons bid, is dit nie net wanneer ons iets van God nodig het nie, maar ons moet ook bid om na God te verwys en Hom te dank vir Sy asem wat ons steeds lewend en 'n gelukkige siel maak.


Kragtige Gebedsboeke 
by Pastoor Ikechukwu. 
Nou beskikbaar op amazon 


Gebed is 'n plegtige versoek om hulp of dankbetuiging wat aan God gerig is. Gebed is die stiltetyd wat 'n Christen het om saam met hul skepper te mediteer. Om 'n stil tyd saam met God as 'n Christen te hê, is belangrik vir jou Christelike reis, want dit help jou om te hoor wat God oor jou lewe te sê het.

Belangrike redes waarom ons moet bid;

Gebed verwelkom die teenwoordigheid van die heilige gees in jou lewe en dié van jou huishouding; Nadat Jesus weg is, het Hy belowe om by ons te bly en by ons te bly as die heilige gees wat vir ons vertroosting en vrede sal bring, en ook vir ons alles sal leer. Maar om die heilige gees in ons lewe te verwelkom, moet ons bid. In die boek Handelinge van die apostels Handelinge 2:1-4 En toe die dag van Pinkster aangebreek het, was hulle almal eendragtig op een plek. En skielik het daar 'n geluid uit die hemel gekom soos van 'n geweldige stormwind, en dit het die hele huis gevul waar hulle gesit het. En daar het aan hulle verskyn gesplete tonge soos van vuur, en dit het op elkeen van hulle gesit. En hulle was almal vervul met die Heilige Gees,en begin om in ander tale te spreek, soos die Gees hulle gegee het om uit te spreek. Dit kon gebeur omdat die dissipels gebid en gewag het op Jesus se instruksies aan hulle. Dit is wat gebeur wanneer ons 'n stil tyd saam met God het, Hy besoek ons ​​en gee ons 'n ontmoeting met Hom wat ons ons bystaan ​​in ons Christelike reis.

Gebed bring jou nader aan God en maak God se wil jou wil; God het vir Jeremia gesê dat Hy Hom geken het voordat hy gebore is en God het 'n doel met hom om vir hom 'n verwagte einde te gee. Wanneer ons met God wandel, sal ons verseker 'n gelukkige einde hê. Ons wil sal in lyn wees met God se wil omdat ons direk van God hoor. Die doel van gebed is om na God te luister oor jou lewe en hoe God beplan om jou te help om jou doelwitte te bereik terwyl jy nog op aarde is.

Gebed help ons om versoekings te oorkom; wanneer ons bid het ons geestelike krag van God om die duiwel te vermy en te oorwin. Om te bid bring geestelike hulp van bo wat ons brose verstand lewend maak en ons help om ons vleeslike vlees te wen. Die Bybel sê om vleeslik gesind te wees is die dood, maar gebed versterk geestelik ons ​​swak verstand en maak die vlees vir ons dood wat ons help om die krag te hê om versoekings te oorkom en sonde te wen. Die Bybel sê in Matteus 26:41

[41]Waak en bid, dat julle nie in versoeking kom nie; die gees is wel gewillig, maar die vlees is swak. Ons moet bid om versoekings te oorkom.

Gebed help jou om rigtings in die lewe te vind;

Jesaja 45:2 Ek sal voor jou uit gaan en die krom plekke reguit maak; Ek sal koperpoorte stukkend breek en ystergrendels insny: God se planne vir ons is die moeite werd om op te wag, God is daar om te rig ons en help ons om ons pad te vind, onthou Jesus is die weg, die waarheid en die lewe, niemand dien Hom nie en verdwaal steeds. Wanneer ons tot God bid gee Hy ons aanwysings en leiding.

Gebed bring tekens en wonders; baie wonderwerke gebeur wanneer ons bid. Onthou ons die storie van die Paulus en Silas in die bybel, hulle is gevange gehou in die tronk, maar die kerk het vir hulle gebid en hulle (Paulus en Silas) het ook tot God gebid, en hulle wonderwerk het gekom. Hulle is vrygelaat en het Victorious geword. Nog 'n voorbeeld in die Bybel waar gebed wonderwerk teweeggebring het, was toe die Hebreeuse broers (Shedrag, Mesag en Abednego) in die vurige kuil van vuur gegooi is, dit het nie eers aan hulle geraak of hulle benadeel nie, in plaas daarvan is gesê dat hulle gesien het ’n verskyning wat gelyk het soos dié van die Seun van God in hulle midde. Wanneer ons bid wonderwerke gebeur, word boeie, kettings, gebreek en vernietig. Gebed bring tekens en wonders en maak die duiwel magteloos oor ons lewens.

Gebed help ons om God se wil vir ons lewens raak te sien; Dit gee ons 'n gevoel van rigting van God en daardeur is ons in staat om die regte pad te volg en nie in die raad van die goddelose te volg nie.

Gebed help ons om die dag te verlos;

Efesiërs 5: 16

Verlos die tyd, want die dae is boos. Wanneer ons bid, gaan die teenwoordigheid van God saam met ons en help ons om al die euwels wat in die dag is tot niet te maak.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.