20 Bybelverse oor kinders se gehoorsaamheid [2022 OPGEDATEER]

0
47296

Die wêreld waarin ons vandag leef is gevul met ongehoorsaamheid en rebellie. In hierdie jaar 2022 alleen het ons in die nuus baie vreemde dade en sataniese vertonings in die lewe van ons kinders gesien. Ons sal selfs meer rebellie in 2023 en daarna sien. Die enigste hoop vir hierdie geslag is die woord van God. As elke ouer in hierdie 21ste eeu kinders begin grootmaak in die woord van God, sal daar 'n groot herlewing in ons wêreld wees.

Die woord van God is gevul met Bybelverse oor kinders se gehoorsaamheid. As gelowiges moet ons ons kinders oplei in die manier waarop dit moet gaan, wat in die weg van die Here is. Hierdie Bybelverse sal ons lei as ons ons kinders leer om godvresend te wees en om soos Christus te wees. Die wêreld is gevul met allerhande inligting, ons moet ons kinders bewustelik in die weg van die Here opvoed sodat hulle nie kan afdwaal nie.

Ek moedig u dus aan om hierdie Bybelverse te lees, daaroor te peins, dit aan u kinders voor te sê en hulle aan te moedig om die teks op die hart te dra. Hulle woord van God is die poort na 'n heerlike lewe. Ek sien hierdie Bybelverse oor gehoorsaamheid aan kinders wat u help as u u kinders grootmaak in die weg van die Here. Lees en wees geseënd

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

20 Bybelverse oor kinders se gehoorsaamheid


1. Efesiërs 6: 1-4
1 Kinders, luister na u ouers in die Here, want dit is reg. 2 Eer u vader en moeder; wat die eerste gebod met belofte is; 3 dat dit met jou goed kan gaan en jy lank kan lewe op die aarde. 4 Julle vaders, moet julle kinders nie toornig maak nie, maar bring hulle op in die koestering en vermaning van die Here.

2. Kolossense 3:20:
20 Kinders, wees in alle opsigte gehoorsaam aan u ouers, want dit is die Here welbehaaglik.

3. Matteus 15:4:
4 Want God het bevel gegee en gesê: Eer jou vader en moeder, en hy wat vader of moeder vloek, moet hom doodmaak.

4. Spreuke 1:8:
8 My seun, luister na die tug van u vader, en verlaat die wet van u moeder nie.

5. Eksodus 20:12:
12 Eer u vader en u moeder, sodat u dae kan verlang in die land wat die Here u God aan u gee.

6. Deuteronomium 21: 18-21:
18 As iemand 'n hardkoppige en opstandige seun het, wat nie na die stem van sy vader of na die stem van sy moeder luister nie, en wat hom nie tugtig nie, sal hulle nie luister nie; 19 dan sal sy vader en sy vader Die moeder gryp hom vas en bring hom uit na die oudstes van sy stad en na die poort van sy plek; 20 En hulle moet aan die ouderlinge van sy stad sê: Hierdie seun van ons is hardkoppig en wederstrewig; hy luister nie na ons stem nie; hy is 'n vraat en 'n dronkaard. 21 En al die manne van sy stad moet hom stenig, dat hy sterwe; so moet u die kwaad uit u midde verwyder; en die hele Israel sal dit hoor en vrees.

7. Spreuke 22:6:
6 Lei 'n kind op soos hy moet gaan; en as hy oud is, sal hy nie daarvan weggaan nie.

8. Spreuke 13:24:
24 Hy wat sy roede bespaar, haat sy seun; maar hy wat hom liefhet, tugtig hom teen tyd.

9. Kolossense 3:21:
21 Vaders, moet u kinders nie toornig maak nie, dat hulle nie moedeloos word nie.

10. Spreuke 13: 1-25:
1 'n Wyse seun luister na die tug van sy vader, maar 'n spotter luister nie. 2 Die mens eet goed deur die vrug van sy mond, maar die siel van die oortreders sal geweld eet. 3 Hy wat sy mond bewaar, bewaar sy lewe; maar hy wat sy lippe wyd oopmaak, sal verderf hê. 4 Die siel van die luiaard begeer en het niks; maar die siel van die vlytiges word vet. 5 'n Regverdige haat leuen, maar 'n slegte is 'n afsku en kom tot skande. 6 Geregtigheid bewaar hom wat opreg is op die weg, maar goddeloosheid bring die sondaar omver. 7 Die een wat homself ryk maak, maar niks het nie; die een wat homself arm maak, en tog 'n groot rykdom het. 8 Die losprys vir die lewe van 'n mens is sy rykdom, maar die arme luister nie na die teregwysing nie. 9 Die lig van die regverdige juig, maar die lamp van die goddelose gaan uit. 10 Slegs met trots kom twis, maar by die wat goed aangeraai is, is wysheid. 11 Die rykdom wat tevergeefs is, sal verminder word; maar hy wat vergader, vergroot. 12 Uitgestelde hoop maak die hart siek; maar as die begeerte kom, is dit 'n boom van die lewe. 13 Wie die woord verag, sal vernietig word; maar hy wat die gebod vrees, sal beloon word. 14 Die wet van die wyse is 'n fontein van die lewe om van die strikke van die dood af te wyk. 15 'n Goeie verstand gee guns, maar die weg van die oortreders is moeilik. 16 Elke verstandige man handel met kennis, maar 'n dwaas maak sy sotheid oop. 17 'n Bose boodskapper val in die kwaad, maar 'n getroue ambassadeur is gesondheid. 18 Armoede en skande is vir hom wat die tugtiging weier; maar hy wat die teregwysing in ag neem, sal geëer word. 19 Die begeerte wat bereik is, is lief vir die siel, maar dit is 'n gruwel vir die dwase om van die kwaad af te wyk. 20 Hy wat met wyse manne wandel, sal wys wees; maar 'n metgesel van dwase sal vernietig word. Kwaad agtervolg sondaars, maar die regverdige sal goed vergeld word. 21 'n Goeie man laat 'n erfenis oor aan sy kindskinders, en die rykdom van die sondaar word vir die regverdige opgesit. 22 Daar is 'n groot hoeveelheid voedsel in die bewerking van die armes, maar daar word vernietig weens gebrek aan oordeel. 23 Hy wat sy roede bespaar, haat sy seun; maar hy wat hom liefhet, tugtig hom teen tyd. Die regverdige eet tot die bevrediging van sy siel, maar die buik van die goddelose wil.

11. Eksodus 21:15:
15 En hy wat sy vader of sy moeder verslaan, moet sekerlik gedood word.

12. Efesiërs 6: 2:
2 Eer u vader en moeder; wat die eerste gebod met belofte is;

13. Efesiërs 6: 4:
4 Julle vaders, moet julle kinders nie toornig maak nie, maar bring hulle op in die koestering en vermaning van die Here.

14. Deuteronomium 5: 16.16 Eer jou vader en jou moeder, soos die Here jou God jou beveel het; sodat u dae verleng kan word en dit met u goed kan gaan in die land wat die Here u God aan u gee.

15. Spreuke 23: 13-14:
13 Hou die kind nie tereg nie; want as u hom met die staf slaan, sal hy nie sterwe nie. 14 U sal hom met die staf slaan en sy siel uit die hel verlos.

16. Psalm 19: 8:
8 Die insettinge van die Here is reg, en hy is verheug oor die hart; die gebod van die Here is rein en verhelder die oë.

17. Spreuke 29:15:
15 Die roede en die teregwysing gee wysheid, maar 'n kind wat aan homself oorgelaat word, bring sy moeder in die skande.

18. Spreuke 22:15:
15 Dwaasheid is gebind in die hart van 'n kind; maar die regstellingstaaf sal dit ver van hom af wegdryf.

19. Spreuke 10:1:
1 Die spreekwoorde van Salomo. 'N Wyse seun verwek 'n vader, maar 'n dwase seun is sy moeder.

20. 1 Timoteus 5: 1-4:
1 Bestraf nie 'n ouderling nie, maar bid hom soos 'n vader; en die jonger manne soos broers; 2 Die ouer vrouens as moeders; die jonger as susters, met alle suiwerheid. 3 Eer weduwees wat weduwees is. 4 Maar as enige weduwee kinders of nefies het, laat hulle eers leer om vroomheid tuis te betoon en hul ouers te vergelde; want dit is goed en aangenaam voor God.

 

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.