20 Bybelverse om teen slawerny te bid

Datum:

Deel plasing:

Vandag gaan ons te doen kry met 20 Bybelverse om teen slawerny te bid. Slawerny is slawerny, 'n situasie waar 'n man besit word deur 'n ander persoon wat magtiger is. 'n Man kan 'n slaaf van die duiwel wees. 'n Man kan 'n slaaf van sonde wees. En totdat 'n man uit die vesting van slawerny bevry is, sal niks vir hom werk nie. Die doel van God sal nie in die lewe van so man vervul word nie. Dis hoekom 'n man van slawerny bevry moet word.

Die Skrif bied soveel verse wat gebruik kan word om teen slawerny te bid. In hierdie artikel sal ons 20 Bybelverse ondersoek wat jy kan gebruik om teen slawerny te bid. Ek bepaal deur die gesag van die hemel, elke houvas van slawerny in jou lewe word vandag verbreek in die naam van Jesus Christus.

1. Levitikus 25:44-46

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU

Wat jou slavinne en slavinne betref wat jy mag hê: jy mag slawe en slavinne koop uit die nasies wat rondom jou is. Jy mag ook koop uit die vreemdelinge wat by jou vertoef en hulle families wat by jou is, wat in jou land gebore is, en hulle kan jou eiendom wees. Jy mag dit aan jou seuns ná jou bemaak om vir ewig as besitting te erf. Jy mag van hulle slawe maak, maar oor jou broers, die volk Israel, mag jy nie genadeloos heers oor mekaar nie.


2. Titus 2: 9-10

Dienaars moet in alles aan hulle eie meesters onderdanig wees; hulle moet welgevallig wees, nie argumenteerend, nie plunderend nie, maar alle goeie trou betoon, sodat hulle in alles die leer van God, ons Verlosser, kan versier.

3. Eksodus 21: 20-21

Wanneer 'n man sy slaaf, man of vrou, met 'n stok slaan en die slaaf sterf onder sy hand, moet hy gewreek word. Maar as die slaaf 'n dag of twee oorleef, moet hy nie gewreek word nie, want die slaaf is sy geld.

4. Eksodus 21: 1-6

Nou dit is die reëls wat jy aan hulle moet stel. As jy 'n Hebreeuse slaaf koop, moet hy ses jaar dien, en in die sewende moet hy vry uitgaan, verniet. As hy enkellopend inkom, moet hy enkellopend uitgaan; as hy getroud inkom, moet sy vrou saam met hom uitgaan. As sy heer vir hom 'n vrou gee en sy baar vir hom seuns of dogters, moet die vrou en haar kinders aan haar heer behoort, en hy moet alleen uitgaan. Maar as die slaaf reguit sê: Ek het my heer, my vrou en my kinders lief; Ek sal nie vry uitgaan nie.

5. 1 Timoteus 6: 1-2

Laat almal wat as slawe onder 'n juk is, hulle eie here alle eer waardig ag, sodat die Naam van God en die leer nie uitgeskel mag word nie. Diegene wat gelowige meesters het, moet nie oneerbiedig wees op grond daarvan dat hulle broers is nie; hulle moet eerder des te beter dien aangesien diegene wat by hulle goeie diens baat, gelowiges en geliefdes is. Leer en spoor hierdie dinge aan.

6. Deuteronomium 5:15

Jy moet daaraan dink dat jy 'n slaaf in Egipteland was, en die HERE jou God jou daarvandaan uitgelei het met 'n sterke hand en 'n uitgestrekte arm. Daarom het die Here jou God jou beveel om die sabbatdag te hou.

7. Lukas 12: 47-48

En daardie dienskneg wat sy heer se wil geken het, maar nie gereed gemaak het of volgens sy wil opgetree het nie, sal 'n hewige pak slae kry. Maar die een wat nie geweet het nie, en gedoen het wat 'n pak slae verdien het, sal 'n ligte pak slae ontvang. Elkeen aan wie baie gegee is, van hom sal baie vereis word, en van hom aan wie hulle baie toevertrou het, sal hulle des te meer eis.

8. Efesiërs 6: 5-9

Diensknegte, gehoorsaam julle aardse here met vrees en bewing, met 'n opregte hart, soos julle Christus wil, nie deur oogdiens, as mensebehaers nie, maar as diensknegte van Christus, wat die wil van God uit die hart doen, wat met 'n goeie wil diens aan die Here verrig en nie aan 'n mens nie, met die wete dat wat iemand ook al goed doen, dit sal hy van die Here terug ontvang, of hy 'n slaaf is of vry is. Meesters, doen dieselfde aan hulle, en hou op met julle dreigemente, omdat julle weet dat hy wat hulle Meester en julle s'n is in die hemel is en dat daar geen partydigheid by Hom is nie.

9. Romeine 6: 5-6

Want as ons met Hom verenig is in 'n dood soos syne, sal ons beslis met Hom verenig word in 'n opstanding soos syne. Ons weet dat ons ou mens saam met Hom gekruisig is sodat die liggaam van sonde tot niet gemaak kan word, sodat ons nie meer aan die sonde verslaaf sou wees nie.

10. Levitikus 25:1-8

Die Here het met Moses op die berg Sinai gespreek en gesê: Spreek met die volk van Israel en sê vir hulle: As julle in die land kom wat Ek julle gee, moet die land vir die Here 'n sabbat hou. Ses jaar lank moet jy jou land saai, en ses jaar lank moet jy jou wingerd snoei en sy vrugte insamel, maar in die sewende jaar sal daar 'n sabbat van volkome rus wees vir die land, 'n sabbat van die Here. Jy mag nie jou land saai of jou wingerd snoei nie. Jy mag nie maai wat vanself in jou oes opkom nie, of die druiwe van jou ongesnyde wingerdstok pluk nie. Dit sal 'n jaar van plegtige rus wees vir die land.

11. Deuteronomium 23: 15-16

Jy mag nie 'n slaaf wat van sy heer na jou toe ontvlug het, aan sy heer oorgee nie. Hy sal by jou in jou midde woon op die plek wat hy sal uitkies in een van jou stede, waar dit hom ook al pas. Jy mag hom nie verkeerd doen nie.

12. Deuteronomium 15:12

As jou broer, 'n Hebreeuse man of 'n Hebreeuse vrou, aan jou verkoop word, moet hy jou ses jaar dien, en in die sewende jaar moet jy hom vry van jou laat gaan.

13. Handelinge 17:26

En Hy het uit een mens elke nasie van die mensdom gemaak om op die hele aarde te woon, met die vasgestelde tydperke en die grense van hulle woonplek.

14. Genesis 9: 25

Hy het gesê: “Vervloek is Kanaän; 'n dienskneg van dienaars moet hy vir sy broers wees.”

15. Lukas 16:13

Geen dienskneg kan twee here dien nie, want óf hy sal die een haat en die ander liefhê, óf hy sal toegewyd wees aan die een en die ander verag. Jy kan nie God en geld dien nie.”

16. Levitikus 19:20

As 'n man seksueel lê met 'n vrou wat 'n slavin is, aan 'n ander man toegewys is en nog nie losgekoop of haar vryheid gegee is nie, moet 'n onderskeid gemaak word. Hulle mag nie gedood word nie, want sy was nie vry nie.

17. Galasiërs 3:28

Daar is nie Jood of Griek nie, daar is nie slaaf of vry nie, daar is geen man en vrou nie, want julle is almal een in Christus Jesus.

18. 1 Petrus 2: 18

Diensknegte, wees met alle respek aan julle here onderdanig, nie net aan die goeie en sagmoediges nie, maar ook aan die onregverdiges.

19. Filemon 1:16

Nie meer as 'n slaaf nie, maar meer as 'n dienskneg, as 'n geliefde broer, veral vir my, maar hoeveel te meer vir jou, in die vlees sowel as in die Here.

20. Lukas 4:18

Die Gees van die Here is op my, omdat Hy my gesalf het om goeie nuus aan die armes te verkondig. Hy het my gestuur om vrylating aan gevangenes uit te roep en herstel van gesig aan blindes, om verdruktes in vryheid te laat.

KKYK ALTYDAG SPREEKTUIS TV OP JUGTUBE
SUBSCRIBE NOU
Pastoor Ikechukwu Chinedum
Pastoor Ikechukwu Chinedum
My naam is Pastoor Ikechukwu Chinedum, ek is 'n Man van God, wat passievol is oor die beweging van God in hierdie laaste dae. Ek glo dat God elke gelowige met vreemde orde van genade bemagtig het om die krag van die Heilige Gees te openbaar. Ek glo dat geen Christen deur die duiwel onderdruk moet word nie, ons het die Krag om te lewe en in heerskappy te wandel deur Gebede en die Woord. Vir verdere inligting of berading, kan jy my kontak by everydayprayerguide@gmail.com of gesels met my op WhatsApp En Telegram by +2347032533703. Ek sal jou ook graag uitnooi om by ons kragtige 24 uur gebedsgroep op Telegram aan te sluit. Klik hierdie skakel om nou aan te sluit, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God seën jou.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

Lees meer

Laaste Artikel

Facebook

Verwante artikels

Gebedspunte vir geestelike herlewing en geestelike ontwaking

Vandag gaan ons met Gebedspunte vir Geestelike Herlewing en Geestelike Ontwaking handel. Ervaar jy geestelike...

MFM Gebedspunte vir beskerming

Vandag gaan ons met MFM Gebedspunte vir Beskerming handel. Ons het 'n lys van MFM saamgestel...

Apostel Joshua Selman Middernag Gebedspunte

Vandag gaan ons Apostel Joshua Selman se middernagtelike gebedspunte uitdeel. Apostel Joshua Selman is een van...

MFM Bevryding Gebedspunte

Vandag gaan ons te doen kry met MFM Deliverance Prayer Points. Ly jy aan verslawing of sterk invloed...